Meslek liselerinden ekonomiye 217 milyon liralık katkı

Güncelleme Tarihi:

Meslek liselerinden ekonomiye 217 milyon liralık katkı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2018 11:54

MEB verilerine göre, mesleki ve teknik Anadolu liseleri ile mesleki eğitim merkezlerinde geçen yılki üretimden 217 milyon lira gelir elde edildi. İl bazında en fazla gelir, 25 milyon lirayla Ankara'da; 17 milyon lirayla İstanbul'da ve 13 milyon lirayla Antalya'da elde edildi. MEB tarafından, bu okulların bünyesindeki işletmelerin daha verimli çalışmasıyla ilgili hazırlığı yürütülen mevzuat düzenlemesinde son aşamaya gelindi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) verilerine göre, mesleki ve teknik Anadolu liseleri ile mesleki eğitim merkezlerinde geçen yıl yapılan üretimden 217 milyon lira gelir elde edildi.

Bakanlık, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlı okullar bünyesindeki 774 döner sermaye işletmesindeki üretim potansiyelini ve verimliliğini masaya yatırdı.

Buna göre, Mesleki ve teknik Anadolu liseleri ve mesleki eğitim merkezlerinde yapılan üretimlerden 217 milyon liralık gelir elde edildi. En büyük gelir sağlayan iller sırasıyla Ankara, İstanbul ve Antalya oldu.

Ankara'da yaklaşık 25 milyon, İstanbul'da yaklaşık 17 milyon ve Antalya'da yaklaşık 13 milyon liralık üretim gerçekleştirildi.

En fazla geliri Batman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi sağladı. Yaklaşık 5.5 milyon liralık üretim yapan Batman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni 4.8 milyon liralık üretimle Ankara Altındağ Siteler Mesleki Eğitim Merkezi ve 4.5 milyon liralık üretimle Samsun Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi izledi.

Haberin Devamı

YENİ MEVZUATTA SON AŞAMAYA GELİNDİ
Öte yandan Bakanlık, mesleki ve teknik Anadolu liseleri ve mesleki eğitim merkezleri bünyesindeki işletmelerin hem kapasitesini hem de verimliliklerini artırmak için yeni hedefler belirledi.

MEB, uygulamalı eğitim imkânı veren ve öğrencilere sektörün istediği becerilerin kazandırılması ve kalıcı kılınmasında büyük fırsat sunan işletmelerdeki üretimi artırmaya çalışıyor. Böylece mezunlar, mezuniyet alanlarında istihdam olanaklarını da artırmış olacak.

Bu işletmelerin daha verimli çalışmasıyla ilgili mevzuat düzenlemesi çalışmalarında son aşamaya gelindi.

BAKMADAN GEÇME!