Merkezi sınav sonuçları açıklandı

Güncelleme Tarihi:

Merkezi sınav sonuçları açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2014 11:27

Ortaokul 8’inci sınıf öğrencilerine uygulanan Merkezi Sistem Ortak Sınavları’nın sonuçları açıklandı. Öğrenciler e-okul üzerinden sonuçlarını öğrenebilir.

Haberin Devamı

Merakla beklenen Merkezi Sistem Ortak Sınavları’nın sonuçları bugün açıklandı. Sonuçlar e-okul üzerinden öğrenilebilir.

1 milyon 290 bin ortaokul 8’inci sınıf öğrencileri 28-29 Kasım 2013’te ilk defa uygulanan Merkezi Sistem Ortak Sınavları’na katıldı. Öğrenciler iki gün boyunca Türkçe, matematik, yabancı dil, fen ve teknoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi ile T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük derslerinden sınavlara katıldı. İki gün de saat 09.00’da başlayan sınavlar 12.00’de sona erdi, öğrenciler her gün üç dersten sınava girdi. Oturumlar yarım saat arayla yapıldı. 40 dakika süren oturumlarda öğrenciler her dersten 20’şer soru yanıtladı.
Bu sınavlara katılamayan ve geçerli mazereti olan öğrenciler de 14-15 Aralık’ta Merkezi Sistem Ortak Sınavları’na katıldı.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı yapılan değerlendirmenin ardından bugün sonuçları açıkladı. Öğrenciler e-okul üzerinden sonuçlarını öğrenebilir. Bu sonuçlar öğrencilerin sadece liselere yerleştirmelerinde kullanılmayacak, aynı zamanda karne notlarına da yansıyacak.

7 milyon 500 bin cevap kağıdı incelendi

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, sınav sonrasında yapılan incelemeler sonucunda akademik komisyon tarafından, matematik dersinden iki, görme engelli öğrenciler için hazırlanan matematik dersi soru kitapçığında bir, fen ve teknoloji dersinden bir, İtalyanca’dan bir sorunun iptal edildiği hatırlatıldı. Ortak sınavlar ve mazeret sınavlarına katılan yaklaşık 1 milyon 250 bin öğrencinin, sınava girdiği 6 dersten toplam 7 milyon 500 bin cevap kağıdı ve sınavlara ait tüm tutanaklar, sınav mevzuatı hükümleri doğrultusunda incelenerek puan hesaplamaları tamamlandığı belirtildi. Sonuçların e-okul üzerinden öğrenilebileceği ifade edilerek, “Veli ve öğrencilerimiz, Ortak Sınavlar kapsamında gerçekleştirilen altı temel ders için sınav sonuçlarını 20 cak 2014 tarihi itibariyle https://e-okul.meb.gov.tr adresinde yer alan e-Okul veli bilgilendirme sayfasından görebilecek” açıklamasına yer verildi.

Sorular için: Alo 147
Açıklamada ayrıca, veli ve öğrencilerin her türlü soruları için Alo 147 hattına 7 gün 24 saat başvurabilecekleri hatırlatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!