Memur kadrosunda çalıştığı üniversitenin öğrencisi oldu

Güncelleme Tarihi:

Memur kadrosunda çalıştığı üniversitenin öğrencisi oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2018 11:16

Trakya Üniversitesi’nde iki yıldır memur olarak çalışan Ceyhun Meşeli (32), girdiği üniversite sınavında, çalıştığı üniversitenin beş yıllık diş hekimliği fakültesini kazandı. Öğrenci kaydını Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun yaptığı Meşeli, çocukluk hayali olan hekimliği bölümünü kazandığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Edirne’de yaşayan Ceyhun Meşeli, 2011 yılında İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Matematik Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Edirne’nin İpsala Adliyesi’nde mübaşir olarak memurluğa başlayan Meşeli, Trakya Üniversitesi’ne geçiş yaptı. İki yıldır üniversitede memur olarak çalışan Ceyhun Meşeli, geçen haziran ayında yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’ndan (YKS) 464 puan alarak Trakya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ne üçüncü sırada yerleşti. 

KAYDINI REKTÖR YAPTI
Trakya Üniversitesi’nde öğrenci kayıtları başlarken, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ilk kayıt olarak üniversite memuru olan Ceyhun Meşeli’nin işlemlerini yaptı. Balkanların ve bölgenin en büyük eğitim kurumu olduklarını belirten Prof. Dr. Tabakoğlu, kendi personelinin üniversite kazanarak eğitimine devam etmesinin mutluluk verici olduğunu söyledi. Prof. Dr. Tabakoğlu, “Çok çalışanımızın çocuklarının burada olmasını görmekten mutluyuz. Çalışanlarımız üniversiteyi kazanıyor, bundan çok mutluyuz. Ceyhun Meşeli, bizim personelimiz, burada çalışırken diş hekimliği fakültesini kazandı. Şimdi hem çalışacak, hem de diş hekimliği bölümünde okuyacak. İnşallah mezuniyetini de görürüz. Bizim çalışanımız hem de öğrencimiz. Bu gayreti de takdir etmek istedik. İlk kaydını da ben yaptım” diye konuştu.

‘HEKİMLİK, ÇOCUKLUK HAYALİMDİ’
İstanbul YTÜ Matematik Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmasına rağmen, çocukluk hayalinin hekimlik olduğunu anlatan Ceyhun Meşeli, şöyle dedi:
“Trakya Üniversitesi’nde iki yıldır memur olarak çalışıyorum. Çocukluğumdan beri hayalim önlük giyip hekim olmaktı. Daha önce kısmet olmadı. Şimdi hastanede çalışınca daha bir heveslendim. İlk yıl buraya alıştım, sonraki dönemde yaklaşık 300 gün hem memur olarak çalıştım hem de öğrenci olarak ders çalıştım ve diş hekimliğini kazandım. Bundan sonra akşamları memur olarak üniversitede çalışıp, gündüz beş yıllık diş hekimliğinde öğrenci olacağım. Daha önce özel sektörde çalıştım, Edirne’nin İpsala ilçesinde mübaşirlik yaptım. Sonra üniversiteye geçerek hayalimi gerçekleştirdim. Çok mutluyum, beş yıllık ve zor bir süreç. Her zaman zor diyerek zaman akıp geçiyor. Emek harcadım ve hayalime ulaştım. Çok güzel bir duygu, hekimlik eğitimle bir insanın geleceği en üst noktalardan biri. Bu yüzden çok mutluyum.”

Gündüz  diş hekimliği fakültesinde derslere girecek olan Ceyhun Meşeli’nin, gece çalışabileceği bir bölüme alınacağı öğrenildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!