Mektup yazdı okullu oldu

Güncelleme Tarihi:

Mektup yazdı okullu oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2007 11:45

Muş’a bağlı Dumlusu Köyü muhtarının kızı 14 yaşındaki Naşide Demir, Alpaslan YİBO Müdürü Mehmet Güneş'e yazdığı mektupta okumak istediğini, ancak babası Eşref Demir tarafından okula gönderilmediğini belirterek yardım istedi

Haberin Devamı

İlköğretim okulu 5'inci sınıfı tamamladıktan sonra babası tarafından okuldan alınan Naşide Demir’in okuma arzusunu gören Alpaslan YİBO Müdürü Mehmet Güneş, konuya Vali İbrahim Özçimen’e iletti. Vali Özçimen’in talimatı üzerine köyden getirtilen Naşide Demir, Muş’taki YİBO’ya kaydedildi. 6'ncı sınıfa başlayan Naşide Demir, Vali Özçimen’i makamında ziyaret ederek, “Doktor olmak istiyorum. Beni yeniden okuluma kavuşturduğunuz için teşekkür ederim” dedi.

Muş’a 25 kilometre uzaklıktaki Dumlusu Köyü'nün Muhtarı Eşref Demir, 9 çocuğunun dördüncüsü olan Naşide’yi ilköğretim 5'inci sınıfı bitirdikten sonra okula göndermedi. Tüm ısrarlarına karşın iki yıldır okula gönderilmeyen Naşide, son çare olarak arkadaşı Sabiha Akyol aracılığıyla Muş Alpaslan YİBO Müdürüne okumak istediğini belirten bir mektup gönderdi. Mektup üzerine harekete geçen Muş Alpaslan YİBO Müdürü Mehmet Güneş, otomobille köye giderek Naşide'yi alıp Milli Eğitim Müdürü İlhamı Bayraktar’ın makamına getirdi. Milli Eğitim Müdürü Bayraktar, okul müdürüyle birlikte Vali İbrahim Özçimen’i ziyaret ederek, okumak için yardım isteyen Naşide Demir’i tanıştırdı.

Haberin Devamı

OKULLA YENİDEN BULUŞTU
Naşide Demir’in yazdığı mektubu okuyan Vali Özçimen, genç kızın YİBO'ya kaydedilmesini sağladı. Vali Özçimen, “Bir çok aile kızlarını okula göndermiyor. Bunu kırmak için yoğun çaba harcıyoruz. Şimdiye kadar 4 bin kızımızı okullu yaptık. Ailelerin en önemli derdi olan barınma problemini, kızların kaldığı YİBO’lar açarak gidermeye çalışıyoruz” dedi.

Babasının tüm ısrarına rağmen kendisini okutmadığını anlatan Naşide Demir de, “Sabiha’yla aynı okulda okuyorduk. Babası Sabiha’yı okula gönderdi. Ama babam beni göndermedi. Ben de okumak için okul müdürüne bir mektup yazdım ve Sabiha’yla birlikte gönderdim. Okuyup doktor olmak istiyorum. Beni yeniden okuluma kazandıran büyüklerime teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!