MEB'den engellilere e-randevu hizmeti

Güncelleme Tarihi:

MEBden engellilere e-randevu hizmeti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2016 11:26

MEB, özel eğitime ihtiyacı olan engelli bireylerin rehberlik ve araştırma merkezlerine (RAM) gitmeden internet üzerinden elektronik randevu (e-randevu) alabilmelerine olanak sağlayan yeni bir sistem hayata geçirdi.

Haberin Devamı

Bakanlığın "http://ramdevu.meb.gov.tr internet" adresinden ve e-devlet üzerinden de hayata geçirdiği sistemi 350 binden fazla engelli bireyin kullanması öngörülüyor.     

MEB Bilgi İşlem Daire Başkanı Bilal Tırnakçı, ilk defa engellilik tanılaması yapılan bireylerin, raporlarını yenilemek için RAM'lara gitmeden önce, internetten hangi tarih ve saatte randevu alabileceklerini gösteren yeni bir sistemi hayata geçirdiklerini açıkladı.     

MEB'in "http://ramdevu.meb.gov.tr" internet adresinden hizmete girdiğini belirten Tırnakçı, yaklaşık bir ay önce hizmete açılan sistemden bugüne kadar 85 bin engelli bireyin randevu aldığını anlattı. Bu kullanıcı sayısının hizmetin ne kadar gerekli olduğunu ortaya koyduğunu vurgulayan Tırnakçı, randevu alan engelli bireylere, randevu gün ve saatlerinin cep telefonlarına mesaj olarak gönderildiğini söyledi.     

Haberin Devamı

RAM'lardaki randevu hizmetinin e-devlet entegrasyonunun da birkaç gün önce gerçekleştirildiğini duyuran Tırnakçı, "MEB'in hayata geçirdiği e-randevu hizmetinden, Türkiye'de bulunan toplam 231 RAM'dan 350 bin engelli bireyin yararlanmasını öngörüyoruz" dedi.     

Yeni sistem sayesinde engellilerin randevu almak için RAM'lara gelmesine gerek kalmayacağını, bu şekilde onlara büyük bir kolaylık sağlanacağını belirten Tırnakçı, bundan sonraki süreçte entegrasyon tamamlandığında, velilerin artık raporlarını yanlarında taşımak zorunda kalmayacaklarını, RAM'ların elektronik olarak engellilerin raporunun geçerlilik süresini ve kodunu takip edebileceğini de sözlerine ekledi.     

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!