MEBBİS Nedir? Nasıl Kullanılır?

Güncelleme Tarihi:

MEBBİS Nedir Nasıl Kullanılır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2015 16:14

Son zamanlarda çok merak edilen bir konu olan mebbis sistemi, tüm eğitim camiası tarafından kullanılan bir uygulamadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan bu sistemde eğitim ile ilgili tüm resmi işlemler kolay bir biçimde yapılabilmektedir. Öğretmenler, öğrenciler ve veliler bu sistem ile bir çok işlemi yapabilmektedir. Böylece resmi işlemler kolayca halledilebilmektedir. Yoğun bir sektör olan eğitimde zaman önemli olduğu için işlerinizi hızlı bir biçimde yapabilmek için bu sistemi rahatlıkla kullanabilirsiniz. Özellikle eğitim personeli ve öğretmenler için pek çok kolaylık sağlayan, bu çok merak edilen Mebbis nedir ne işe yarar?

MEBBİS Nedir Nasıl Kullanılır

MEBBİS Nedir?

Haberin Devamı

Mebbis; Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri’nin kısa adıdır. Yani Milli Eğitim Bakanlığı’nın sağladığı tüm hizmetler ve olanaklar Mebbis üzerinden yapılabiliyor. Mebbis öğretmen girişi modülü ile öğretmenler, müdürler, idari personel, öğrenciler ve veliler işlem yapabilmektedir. Bu uygulamada e-yatırım işlemleri, personel işlemler, halk eğitim işlemleri, e-okul, e-taşınır, açık öğretim kurumları işlemleri, e-akademi işlemleri, e-yurt işlemleri, e-burs işlemleri, evrak işlemleri gerçekleştirilmektedir. Bunların dışında sistemde; devlet kurumları modülü, e-yatırım işlemleri, meis modülü, meis sorgu modülü, e-alacak modülü, tefbis modülü, egitek sınav modülü, özel MTSK modülü, özel öğretim kurumları modülü, RAM modülü, TKB modülü, performans yönetim sistemi modülü, EBİTEFO-BİTEFO modülü, MEB internet erişim modülü, yönetici modülü, mal, hizmet ve yapım harcamaları modülü, kitap seçim modülü, sosyal tesis modülü, e-mezun modülü, döner sermaye modülü, İlköğretim Kurum Standartları modülü, özürlü birey modülü, öğretmenevleri modülü, faaliyet modülü, okul gelişim programı modülü gibi bir çok seçenek ve işlem bulunmaktadır. Ayrıca Mebbis’in hizmetleri arasında sendika, hizmet puanı, izin işlemleri, hastalık ve refakat izni, kişilerin özlük ve kimlik hakları, hizmet yılı gibi bütün bilgilere de ulaşılabilmektedir.

Haberin Devamı

MEBBİS Nasıl Kullanılır?

Mebbis uygulamasına girmek için öncelikle kullanıcı adınız ve şifreniz olmalıdır. Bu bilgileri bağlı bulunduğunuz okulun müdürlüğünden almalısınız. Öncelikle MEBBİS internet adresine tıklamalısınız. Daha sonra kullanıcı adınızı ve şifre ile güvenlik kodu bilgilerinizi açılan ekranda ilgili yerlere girmelisiniz. Tüm bilgilerinizin doğruluğunu kontrol ettikten sonra ‘Giriş’ butonuna basarak açılan ekranda işlem yapmak istediğiniz sekmeyi tıklayarak gerçekleştirebilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!