MEB, öğretmenlere yönelik yeni eğitim modelini hayata geçiriyor

Güncelleme Tarihi:

MEB, öğretmenlere yönelik yeni eğitim modelini hayata geçiriyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2019 12:17

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, alan öğretmenlerine yönelik 2019'da bir paket halinde mesleki gelişim eğitimleri düzenleyeceklerini belirtti. Özer, bu kapsamda 8 bin 400 öğretmenin iş başı eğitimi alacağını, bir grup öğretmenin de yapay zeka üzerine eğitim için Almanya'ya gideceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, bakanlık olarak 2023 Eğitim Vizyonu'nu açıkladıktan sonra mesleki ve teknik eğitimde sektörel iş birliklerine yenilerini eklediklerini belirtti. 2018'de iş birliği protokolleri kapsamında gerçekleştirilen 56 faaliyete, 1.057 öğretmenin katıldığını, 417 gün ve 2 bin 668 saat iş başında eğitim aldıklarını belirten Özer, "Bu faaliyetlerle meslek alanlarında görev yapan öğretmenlerin yüzde 1.91'i iş başında eğitim gördü. 2018'de gerçekleştirilen projeler kapsamında, 1.250 öğretmen, eğitim için yurtdışına gitti. Toplamda ise 1.322 alan öğretmeni yurtdışında eğitim programlarına katıldı. 2018'de toplam 2 bin 379 alan öğretmeni de mesleki gelişim eğitimlerine katıldı" dedi.

ÖĞRETMENLER, SAVUNMA SANAYİ ALANINDA DA EĞİTİLECEK
Mahmut Özer, mesleki ve teknik eğitimde son aylarda attıkları adımların ve iyileştirmelerin en önemli ayağını, alan öğretmenlerinin iş başı ve mesleki gelişim eğitimlerinin oluşturduğunu, 2019'da çok sayıda eğitimi bir paket halinde uygulamaya koyacaklarını belirtti. Özer, öğretmen eğitimleriyle ilgili şunları söyledi:
"2019'da 3 bin 400 öğretmenimiz iş başında, 4 bin öğretmenimiz ise uzaktan eğitim alacak. Yeni imzaladığımız protokoller kapsamında ise 500 öğretmenimize sektör tarafından iş başında eğitim verilecek. Ayrıca Savunma Sanayi Başkanlığımızla yürüteceğimiz ortak iş birliği kapsamında da savunma sanayiyle ilgili alanlardaki 500 öğretmenimize kapsamlı mesleki gelişim eğitimi vermeyi planlıyoruz. Dolayısıyla 2019'da toplam 8 bin 400 öğretmenimize yönelik işbaşı eğitimi planlamasını tamamladık. 2019'da geçen seneye oranla iş başı eğitimi alacak öğretmen sayısında yaklaşık dört katlık artış gerçekleşecek."

Haberin Devamı

Mesleki ve teknik eğitimde sektörel iş birliğinin her geçen gün arttığına işaret eden Özer, bu sayede alan öğretmenlerine yönelik iş başı eğitim sayısının daha da artacağını belirtti. 

İLK YURTDIŞI EĞİTİMİ ‘YAPAY ZEKA’ ÜZERİNE
Mahmut Özer, alan öğretmenlerinin mesleki gelişimlerine destek vermek için ilk etapta 10 öğretmenin yapay zeka uygulamalarına yönelik iki haftalık eğitim almak üzere Almanya'ya gideceğini söyledi. 18 Şubat-1 Mart 2019 arasında Berlin Teknik Üniversitesi bünyesinde bulunan Dağıtık Yapay Zeka Laboratuvarı'nda (DAI-Labor) verilecek eğitime İstanbul, Ankara, Manisa, Bitlis, Eskişehir, Kastamonu ve Zonguldak'tan öğretmenlerin katılacağını söyleyen Özer, laboratuvarda, yenilik üretmek ve akademik çalışmaları günlük uygulamalara çevirmeye yönelik faaliyetler yürütüldüğünü de anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!