MEB’den sosyal medya uyarısı

Güncelleme Tarihi:

MEB’den sosyal medya uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2015 09:21

Milli Eğitim Bakanlığı, valiliklere gönderdiği yazıyla okul yöneticileri, öğretmenler ve diğer personelin öğrencilerle ilgili ses, görüntü ve video kayıtlarının sosyal medyada ve diğer ağlarda yayınlanmaması konusunda resmi okulları uyardı.

Haberin Devamı

Bakan Nabi Avcı imzasıyla gönderilen yazıda, ilgililerin sorumlu davranmamaları durumunda yasal işlem başlatılacağı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:
“... İl, ilçe ve okul yöneticileri tarafından okul/kurumlarda görev yapan tüm personelin, öğrencilerle ilgili her türlü ses, görüntü ve video kayıtlarının genel ağ ortamlarında paylaşılmasının uluslararası sözleşmelere, Anayasa’ya ve yasalara aykırı olduğu hususunda bilgilendirilmesi sağlanacak ve bu gibi durumların önüne geçilmesi amacıyla gerekli tedbirler alınacak. Ayrıca öğrencilerin kişilik gelişimleri ile psikolojik ve sosyal gelişimlerine etki yapacak her türlü ses, görüntü ve video kayıtlarını genel ağ ortamlarına yüklediği ve paylaştığı tespit edilenler hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatılarak Bakanlığımıza bilgi verilmesi hususunda gereğini rica ederim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!