MEB bütçe görüşmeleri sonrası Ziya Selçuk'tan atama açıklaması!

Güncelleme Tarihi:

MEB bütçe görüşmeleri sonrası Ziya Selçuktan atama açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2019 08:28

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görüşülen 2020 yılının Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bütçe görüşmeleri, dün akşam saatlerinde kabul edildi. Meclis TV'den canlı olarak yayınlanan MEB bütçe görüşmeleri sonrası Bakan Ziya Selçuk öğretmen atamaları hakkında bazı açıklamalar yaptı. İşte, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un engelli öğretmen ataması ve genel atamalar hakkında yaptığı açıklama

Haberin Devamı

MEB bütçe görüşmelerinde bazı konularda açıklamalar yapan Ziya Selçuk, engelli öğretmen atamalarına da değindi. İşte, Bakan Selçuk'un öğretmen atamaları hakkında yaptığı o açıklamalar;

Bakan Selçuk, 2003'ten beri 23 bin 590 engelli çalışanlarının bulunduğuna, bunların 7 bin 728'inin öğretmen kadrosunda olduğuna işaret ederek, şubatta 750 engelli öğretmeni kadrolarına katacaklarını bildirdi.

Engelli personelle ilgili başka bir çalışmalarının daha bulunduğunu anlatan Selçuk, bunu, atama takvimi ve sayısıyla beraber, gelecek hafta içinde ilan edeceklerin açıkladı.

GENÇ ÖĞRETMEN KADROSU

Bakanlığa bağlı resmi eğitim kurumlarında 946 bin 114 öğretmen bulunduğunu aktaran Selçuk, hükümetleri döneminde atanan öğretmen sayısının, mevcut öğretmen sayısının yüzde 69'una karşılık geldiğini bildirdi. Bunun aynı zamanda genç bir öğretmen kadrosuna sahip olduklarını gösterdiğini ifade eden Selçuk, 40 yaş ve altındaki öğretmen sayısının, toplam öğretmen sayısının yüzde 65'i olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Öğretmen başına düşen öğrenci sayısının ilköğretimde 16'ya, ortaöğretimde de 11'e düştüğüne dikkati çeken Selçuk, tüm coğrafi bölgelerdeki öğretmen doluluk oranlarının birbirine yakın düzeye yükseltildiğini, norm kadro doluluk oranlarının Doğu Anadolu Bölgesi'nde yüzde 90,61, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yüzde 88,45, ülke genelinde ise yüzde 90,34 seviyesinde olduğunu bildirdi.

BAKMADAN GEÇME!