Mazereti olan öğrenciler TEOG’da

Güncelleme Tarihi:

Mazereti olan öğrenciler TEOG’da
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2016 23:39

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ortaokul 8’inci sınıflara uygulanan 23-24 Kasım’daki TEOG birinci dönem oturumlarına katılamayan ve geçerli nedeni olan öğrenciler için bugün ve yarın mazeret sınavları düzenleniyor. Bugün Türkçe, matematik ile din kültürü ve ahlak bilgisi testleri uygulanacak.

Haberin Devamı

Bakanlık, kasım ayında yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ortak sınavları sonrası okul müdürlükleri aracılığıyla mazeretlerini önceden bildiren öğrencilerin bilgilerini e-okul sistemine işledi. Bugün ve yarın yapılacak sınavlarda öğrenciler Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, fen bilimleri, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil oturumlarına katılacak.

Bugünkü Türkçe sınavına 5 bin 408, matematik oturumuna 4 bin 189, din kültürü ve ahlak bilgisine ise 4 bin 143 aday katılacak. Saat 09.00’da Türkçe, 10.10’da matematik, 11.20’de din kültürü ve ahlak bilgisi başlayacak. Sınavlar saat 12.00’de tamamlanacak. Adaylara, her dersten 20 soru yöneltilecek ve yanıtlamaları için 40 dakika süre tanınacak. Sınav yurtiçinde 183, yurtdışında bir merkezde gerçekleştirilecek. 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!