Mazeret tayini sonuçları açıklandı! Öğretmenlerin yer değiştirme sonucu

Güncelleme Tarihi:

Mazeret tayini sonuçları açıklandı Öğretmenlerin yer değiştirme sonucu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2018 13:30

Öğretmenlerin mazeret tayini sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. Yaz tatilinde kadrolu öğretmenlerin aile birliği, sağlık, can güvenliği ve engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı yer değiştirme talep sonuçları erişime açıldı. İşte, merakla beklenen sonuçlar ve detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Öğretmenlerin mazeret tayini sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından erişime açıldı. İl içerisinde ve iller arasında yapılacak olan yer değiştirmeler kapsamında başvurularını gerçekleştiren öğretmenler, bakanlığın açıklamalarına göre hareket edecek. İşte, öğretmenlerin mazeret tayini sonuçları ve detaylı bilgiler

MAZERET TAYİNİ SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

BAŞVURULAR NASIL YAPILDI?

Başvurular, mazeretleri sebebiyle görev yerlerinden ayrılacak öğretmenlerin yerine atama yapılabilmesi bakımından, yer değiştirme takviminde belirtilen tarihler arasında iki aşamalı olarak alındı.

Birinci aşamada, öğretmenler Elektronik Başvuru Formunu doldurarak mazeret durumuna göre atanmak istedikleri il ve ilçeyi seçerek başvuru formunu onaylattı.

İkinci aşamada, öğretmenlerin atanmak istedikleri il ve ilçede alanlar itibarıyla öğretmen norm kadrosu boş bulunan eğitim kurumları ile öğretmenlerin yer değiştirmesi sebebiyle boşalması muhtemel eğitim kurumlarının listesi http://personel.meb.gov.tr internet adresinde yayımlandı.

Birinci aşamada başvurusu onaylanan öğretmenler, atanmak istedikleri eğitim kurumu kodlarını, tercih önceliklerini dikkate alarak işaretleyecektir.

Tercih aşamasında “boşalması muhtemel eğitim kurumu” olarak ilan edilen, ancak atamalar sonucunda bunlardan norm kadrosu boşalmayan eğitim kurumlarını tercih eden öğretmenlerin bu tercihleri değerlendirmeye alınmadı.

Öğretmenler başvuru yapmadan önce atamaya esas hizmet puanı ve hizmet süresine ilişkin bilgilerini kontrol etmeleri gerekmektedir. Bu çerçevede öğretmenler başvuru ve atamalarına etki edecek bilgilerini MEBBİS/Kişisel Bilgiler Modülünden inceleyerek varsa eksik bilgilerini güncelletmekle sorumludur.

BAKMADAN GEÇME!