Mavi Kuşak bilim kampı başladı

Güncelleme Tarihi:

Mavi Kuşak bilim kampı başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2016 17:33

İstanbul Valiliği’nce düzenlenen ‘Mavi Kuşak Yaz Bilim Kampı Projesi’ 15 Ağustos’ta Şile Anadolu İmam Hatip Lisesi Eğitim Kampüsü’nde başladı. Bu yıl ilk kez düzenlenen kampa pilot bölge olarak seçilen İstanbul’un 6 ilçesindeki en iyi 22 okuldan 100 başarılı öğrenci katılıyor. 50 erkek ve 50 kız 9’uncu sınıf öğrencisinin yer aldığı kamp 2 devreden oluşacak. 15-26 Ağustos’ta 50 erkek öğrencinin katılımı ile tamamlanacak birinci devrenin ardından 28 Ağustos- 9 Eylül’de bu kez 50 kız öğrencinin katılımıyla ikinci devre kamp yapılacak.

Haberin Devamı

Sosyo-ekonomik dezavantajlı üstün yetenekli lise öğrencilerine matematik, fen bilimleri, yabancı dil, kişisel ve sosyal gelişim alanlarında katkı sağlamak, fırsat eşitliği sunmak, ilgi ve yeteneklerinin keşfedilmesini ve geliştirilmesini sağlamak amacıyla hayata geçirilen proje birçok ilki de bünyesinde barındırıyor. İstanbul Valiliği’nin ilk elden yürüttüğü ilk bilim kampı olma özelliğini taşıyan proje için özel bir eğitim müfredatı hazırlandı. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de desteklediği projede alanlarında uzman, proje ve kamp deneyimine, farklı yetenek yeterliliklere sahip İngilizce, fen bilimleri, matematik ve rehberlik öğretmenleri eğitimci olarak yer alıyor.

ÖĞRENCİ MERKEZLİ BİR YAKLAŞIM

İstanbul Valisi Vasip Şahin’in de bizzat ilgilendiği ve yakından takip ettiği projede özgün bir içerik sunulması hedefleniyor. Kampta öğretmenin aktif olduğu geleneksel eğitim anlayışından ve okul müfredatından uzak olan eğitim yöntemleri kullanılıyor. Projenin, eğitim programının ana taşıyıcılarından olan fen bilimleri dersinde bütünüyle öğrenci uygulamaları merkeze alınıyor. Eğitim programının ikinci önemli ayağı ise matematik. Sayılara, işlemlere, formüllere boğulan ve adeta öğrencileri kendinden uzaklaştırmayı hedefleyen geleneksel matematik öğretimlerine savaş açan programın merkezinde ise ‘akıl oyunları’ ve ‘problem çözme becerileri’ var. Fen ve matematik merkezli bilim kampı müfredatı yabancı dil eğitimi ve kişisel gelişim seminerleri ile de destekleniyor.

Haberin Devamı

GRAMERSİZ İNGİLİZCE

İngilizce eğitiminde İngilizceyi Türkçe konuşarak değil İngilizce konuşarak öğretme ve gramersiz eğitim dikkate alınıyor. Kampın İngilizce öğretmenleri bu konuda şunları dile getiriyor:

“Çocuklarımıza ana dilleri olan Türkçeyi öğretirken nasıl Fransızca konuşmuyorsak, onlara İngilizce öğretirken de Türkçe konuşmamalıyız. Yine bizler konuşmayı ilk öğrendiğimiz yıllarda ta ki okula dek yani yaklaşık 6-7 yıl gramer öğrenmedik. Çünkü konuşamadığınız bir dilin kurallarını bilmeniz mümkün değil.”

2015 Ekimi’nden bu yana devam eden projenin sürdürülebilir olması hedefleniyor. Proje genişleyerek bütün İstanbul’u kapsayacak hale gelecek ve programa katılacak öğrenci sayısı ise katlanarak artacak.

BAKMADAN GEÇME!