Mahkemelik olan 2013 TUS yerleştirme sonuçları internette

Güncelleme Tarihi:

Mahkemelik olan 2013 TUS yerleştirme sonuçları internette
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2015 17:43

ÖSYM, 2013-TUS (Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı) sonbahar dönemi sınavına yönelik Ankara 10. İdare Mahkemesi’nin 23 Eylül 2014’te 6 soru hakkında verilen yürütmeyi durdurma kararının uygulanmasının ardından yerleştirme işlemlerinin tamamlandığını duyurdu.

Haberin Devamı

Adaylar ÖSYM’nin www.osym.gov.tr internet adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleriyle sonuçlara ulaşabilecek.

Buna göre tercihlerini güncelleyen adaylar işlem yapabilecek. Yerleşen adaylar, yerleştirme sonucunu kabul ettiklerine dair yazılı beyanlarını 13 Şubat’a kadar dilekçe örneği ile ÖSYM’ye bildirmeleri gerekiyor. ÖSYM tarafından yapılan duyuruda şöyle denildi:
“Yerleştirme sonuçları bu yerleştirme için tercihlerini güncelleyen adaylar için açılacak. Bu yerleştirme için verilen sürelerde yeni tercih bildiriminde bulunmayan, tercihlerini güncellemeyen adaylara sonuç açıklanmayacak. Mahkeme kararının bir yürütmeyi durdurma kararı olması dolayısıyla ileri bir tarihte verilecek aksi/farklı yöndeki bir karara göre işlem yapılması halinde bu yerleştirme sonuçları (sınav sonuçları da dâhil), adaylar açısından bir kazanılmış hak kabul edilmeyecek.
Bu yerleştirmede yerleşen adayların, yerleştirme sonucunu kabul ettiklerine dair yazılı beyanlarını 13 Şubat’a tarihine kadar dilekçe örneği ile ÖSYM’ye bildirmeleri zorunlu. Bu tarihten sonra merkeze ulaşan dilekçeler işleme alınmayacak ve bu adayların yerleştirme sonucunu istemedikleri kabul edilerek işlem yapılacak. Belirtilen tarihe kadar yazılı beyanlarını göndermeyen adaylar, bu yerleştirme sonucundan yararlanamayacak. Bu yerleştirme sonucunu kabul eden adaylara ilişkin bilgiler ilgili kurumlara iletilecek. 3. yerleştirme sonucu ilk yerleştiği kuruma tekrar yerleşen adayların dilekçe göndermeleri gerekmiyor.
İlk yerleştirmede yerleştirilmişler, bu yerleştirmede yerleşsin veya yerleşmesin yerleştirildikleri ilk kurumda kalmak isteyenler, uzmanlık eğitimlerine bu kurumda devam edebilecek.”

Haberin Devamı

2013-TUS Sonbahar Dönemi 3. Yerleştirme Sonuçları
2013-TUS Sonbahar Dönemi 3. Yerleştirme İle İlgili Dilekçe

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!