Macaristan'da ilk ve ortaöğretimde din dersi mecburi

Güncelleme Tarihi:

Macaristanda ilk ve ortaöğretimde din dersi mecburi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2013 14:01

Macaristan'da hükümetin son yaptığı düzenlemeyle ilk ve orta okullarda din bilgisi derslerinin mecburi olarak okutulmasını öngören kanun yeni eğitim yılında ülke genelinde resmi olarak uygulanmaya başlandı.

Haberin Devamı

Başbakan Viktor Orban yönetiminde yapılan düzenlemeye göre, ilk ve orta okullarda din kültürü ya da ahlak bilgisi dersleri arasında seçim yapılacak. Ailelerin yönlendirmesiyle bu dersler öğrencilere yeni eğitim döneminde mecburi olarak okutulacak. Macaristan Başbakanı Orban, yeni eğitim yılının başlaması vesilesiyle yaptığı konuşmada, bu düzenlemeyle Macar gençliğinin, okullarda dini ve ahlaki konularda bilgilendirileceğini söyledi. Başbakan ülke genelinde uyuşturucu, alkol ve benzeri alışkanlıkların önüne geçilmesinin hedeflendiğini, gençler arasında şiddetin en aza düşürülmesinin planlandığını açıkladı.

Macaristan'ın milliyetçi partisi JOBBİK'in başkanı Gabor Vona da hükümete bu konuda destek verdiklerini, yeni kanunun ülkeye ve ülke gençliğine faydalı olacağını dile getirdi. Ülkede sosyalist ve liberal partilerin karşı çıktığı mecburi din eğitimi düzenlemesinin, ülkenin çoğunluğu tarafından kabul göründüğü belirtiliyor.

Haberin Devamı

Düzenleme aynı zamanda okullarda polislerin uyuşturucu ve çetelerle mücadele çerçevesinde seminerler vermesini, okul çevrelerinde öğrencilerle yakın ilişkiler kurularak suçun önüne geçilmesini de öngörüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!