LYS tercih kılavuzu yayınlandı mı? LYS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

LYS tercih kılavuzu yayınlandı mı LYS sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2017 20:15

LYS tercih kılavuzunu büyük bir merakla bekleyen adaylar ÖSYM'nin resmi sitesini sık sık ziyaret ediyorlar. LYS sınavlarının tüm oturumları geçtiğimiz günlerde tamamlanmıştı. Adaylar şimdide LYS sonuçlarını ve tercih kılavuzunu beklemeye başladılar. Peki, LYS tercih kılavuzu yayınlandı mı? LYS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

2017 LYS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı binlerce Üniversite hayali kuran öğrenci tarafından en çok sorgulanan konular arasında yer alıyor. En geniş katılımlı ikinci oturum olan LYS-3’te 832 bin 994 aday Türk Dili ve Edebiyatı’nda 56, Coğrafya-1’de ise 24 soru yanıtladı. LYS oturumlarını tamamlayan adaylar şimdide ÖSYM tarafından açıklanacak olan LYS sonuçlarına kilitlendiler. Bir yandan da LYS tercih kılavuzunun yayınlanması bekleniyor. Peki, LYS tercih kılavuzu yayınlandı mı? LYS sonuçları ne zaman açıklanacak?

LYS tercih kılavuzu henüz yayınlanmadı. Yayınlanır yayınlanmaz haberimizden ulaşabilirsiniz.

LYS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖYSM'nin resmi internet sitesinde yer alan sınav takvimine göre; 2017 LYS sonuçları 11 Temmuz 2017'de açıklanacak. Sınava giren binlerce öğrenci LYS sonuçlarını ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'nden öğrenebilecek.

Haberin Devamı

YENİ AÇILACAK ÜNİVERSİTE VE BÖLÜMLER 2017 ÖSYS TERCİH KILAVUZU’NDA

Öğrencilerin yeni açılan üniversite ve bölümlere karşı ilgisi her yıl yüksek olmaktadır. Açıklanacak olan 2017 ÖSYS tercih kılavuzu sayesinde öğrenciler yeni açılacak olan üniversiteleri ve buna ek olarak üniversitelerin yeni açacakları bölümleri 2017 ÖSYS tercih kılavuzu’ndan inceleyebilecekler.

2017 ÖSYS TERCİH KILAVUZU NEREDEN PAYLAŞILACAK?

Öğrencilerin heyecanla beklediği 2017 ÖSYS tercih kılavuzu’nun ÖSYM’nin resmi internet sitesi olan osym.gov.tr adresinden öğrenciler ile paylaşılması beklenmekte. Kılavuzun açıklanması ile birlikte isteyen kişiler ÖSYM’nin resmi internet sitesini ziyaret ederek, 2017 ÖSYS tercih kılavuzunu inceleyebilecekler

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!