LYS matematikte bilgi ve işlem becerisi ön planda

Güncelleme Tarihi:

LYS matematikte bilgi ve işlem becerisi ön planda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2016 09:34

LYS'nin ilk iki oturumu tamamlandı. 18 Haziran’da LYS-4’e (Sosyal Bilimler) giren adaylar, 19 Haziran'da da LYS-1’e (Matematik) katıldı. Soruları değerlendiren uzmanlara göre, LYS-1’deki matematik ve geometri testi bilgi ve yorumun yanı sıra bol işlem gerektiriyor.

Haberin Devamı

Fen Bilimleri Eğitim Kurumları, Fem Yayınları, Nesibe Aydın Okulları, Bilfen Liseleri ve Uğur Okulları uzmanları, sınavı şöyle değerlendirdi:

MATEMATİK: Müfredata uygun. 2010, 2011 ve 2012’de LYS soruları çok kolayken 2014 ve 2015’te zordu. Bu sene ise orta düzeyde. Her üniteden beklenilen sayıda soru var. Soruların çözümü bilginin yanı sıra çok iyi işlem yapmayı da gerektirdiği için çok fazla soru çözerek hazırlanan adaylar avantajlı. Çünkü her soru kısa yorumlarla birden fazla işlem yapmayı gerektiriyor. Geçen yıllarda seçici sorular türev ve integral gibi zor konulardan çıkarken, bu sene tüm konulardan farklı zorluk derecesinde sorular bulunuyor.Soru zorluklarının tüm konulara dağıtılması ölçme ve değerlendirme bakımından olumlu.

GEOMETRİ: Müfredat dışı ya da sürpriz soru yok. Ancak geçmiş yıllardan farklı olarak dörtgen ve çokgenler konularından sekiz soru ve analitik geometrinin nokta ve doğru analitiği kısmından beş soru sorulması konulara göre soru dağılımını değiştirmiş. Temel kurallara çok iyi hakim olup yorumlama becerisinin yüksek olması gerekiyor. Üst düzey işlem becerisi öne çıkıyor. Öğrenciler çözümü yetiştirmekte zorlandı. Gönül KOCA

Haberin Devamı

23 KEZ SINAVA GİRDİ

LYS-1’e İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampusu’nda giren Mehmet Maşuk Algemi (43), 23’üncü kez sınava katıldığını anlatarak, “İlk kez 1991’de sınava girerek İstanbul Üniversitesi Matematik Bölümü’nü kazandım, oradan mezun oldum. Bu sene 23’üncü kez sınava katılıyorum. Matematik öğretmenliği yapıyor, özel ders veriyorum. Sınava girmemdeki amaç soruları görmek. Geçen yıl sorular zordu, bu sınav  daha kolaydı ama zamanı yetiştiremedim. 10-15 soru boş kaldı. Üç çocuğum var ama henüz sınava girecek yaşa gelemediler. Şimdiye kadar girdiğim sınavlarda henüz derece elde edemedim”diyerek duygularını anlattı. Gülseven ÖZKAN

Haftaya üç sınav var

Toplam 1 milyon 73 bin 18 adayın başvurduğu LYS maratonu haftaya da devam edecek. 25 Haziran Cumartesi LYS-2 (Fen Bilimleri) ile LYS-5 (Yabancı Dil) ve 26 Haziran Pazar LYS-3 (Edebiyat-Coğrafya) yapılacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!