LYS başvuruları 14 Nisan'a kadar sürecek!

Güncelleme Tarihi:

LYS başvuruları 14 Nisana kadar sürecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2016 09:00

LYS 2016 başvuruları başladı 14 Nisan’da sona erecek. Başvurular bireysel olarak ÖSYM’nin internet adresinden veya başvuru merkezlerinden yapılabilecek. Her LYS için ödenmesi gereken sınav ücreti ise 35 TL olacak.

Haberin Devamı

LYS’ye girme hakkı kazanan adaylar, 1-14 Nisan arasında başvurularını yapabilecek. Başvuru merkezinden 14 Nisan mesai saati bitimine; ÖSYM’nin internet sayfasından ise saat 23.59’a kadar başvurular alınacak.Başvurusunu bir başvuru merkezinden yapan adaylar, 3 TL başvuru hizmeti ücreti ödeyecek. Girilecek her bir LYS için sınav ücreti 35 TL olarak açıklandı. Adaylar, ÖSYM’nin belirttiği bankaların yanı sıra sınav ücretini ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan ‘ödemeler’ alanından kredi kartı/banka kartı ile de gerçekleştirebilecek. Yeni açılacak programlar, puan türlerinde oluşabilecek değişiklikler nedeniyle farklı alanlarda puan türlerinin hesaplanabilmesi için, adayların LYS’lerin tamamında sınava girmeleri yararlarına olacak.

Sınav ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 15 Nisan mesai saati bitiminde; ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan ‘ödemeler’ alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeyecekler için 15 Nisan saat 23.59’da sona erecek. Ücret ödeme için son gün 15 Nisan ve başvuru süresi uzatılmayacak.

Haberin Devamı

LYS’lere başvururken bunlara dikkat

-Adayların hangi LYS’lere gireceklerine kesin karar verdikten sonra başvuru süresi içinde başvuru işlemlerini yapmaları gerekiyor. Başvuru işlemini internet üzerinden bireysel olarak yapacak adaylar, ‘Başvuru İşlemi ÖSYM’ye Bildirilmiştir” uyarısını mutlaka görmeli ve yazıcıdan çıktı almalı.

-LYS başvuruları internet aracılığıyla bireysel olarak aday işlemleri sisteminden ‘ais.osym.gov.tr’ veya herhangi bir başvuru merkezinden yapılabilir. LYS’lere katılma hakkı elde eden adaylar, 5 LYS’den, hesaplanmasını istedikleri LYS puanına uygun istedikleri sınava katılabilir. İnternet kullanımında deneyimli olmayan ve işlemlerini eksik yapmaktan çekinen adayların başvuru işlemlerini bir başvuru merkezi aracılığıyla yapmaları yararlarına olacak.

-Başvuru merkezleri başvuruları, resmî iş günlerinde ve mesai saatleri içinde alacaklar. Adayların başvuru merkezlerine şahsen gitmeleri ve nüfus cüzdanları veya süresi geçerli pasaportları ile doldurulmuş aday başvuru formlarını yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Başvuru merkezi aracılığı ile başvuru işlemi yapan adaylar, aday başvuru kayıt bilgilerinde yer alan bilgilerin doğruluğunu kontrol etmek amacı ile görevli tarafından kendilerine verilen çıktıyı inceledikten sonra çıktı üzerinde yer alan onay kodunu görevliye bildirmeli. Görevli tarafından onay kodu sisteme girildikten sonra başvuru işlemi yapılacak. Onay kodu girilmeyen başvurularda sınav ücreti yatırılamayacağı için başvuru geçersiz sayılacak.

Haberin Devamı

-Adaylar, başvuru işlemini yaptıktan sonra sınav ücretini ödeyerek başvurularını tamamlayacak. Sınav ücreti ödenmeyen başvurular geçersiz sayılacak, adayların bina/salon atamaları yapılmayacak ve bu adaylar için sınava giriş belgesi düzenlenmeyecek.

-Adaylar, başvuru işlemini tamamladıktan sonra LYS başvuru bilgilerini, ÖSYM’nin internet adresinden başvuru süresi içinde mutlaka kontrol etmeli ve aday başvuru kayıt bilgilerinin bir dökümünü edinmeli. Adayların, başvuru işlemi sonunda, başvuruya ilişkin belgeyi sistem üzerinden edinmesi ve yerleştirme işlemine kadar saklaması gerekiyor.

LYS Sınav tarihleri ve saatleri

LYS-4(Sosyal Bilimler): 18 Haziran 2016 (Cumartesi), 10.00

Haberin Devamı

LYS-1(Matematik): 19 Haziran 2016 (Pazar), 10.00

LYS-2(Fen Bilimleri):  25 Haziran 2016 (Cumartesi), 10.00

LYS-5(Yabancı Dil) 25 Haziran 2016 (Cumartesi), 14.30

LYS-3(Edebiyat-Coğrafya): 26 Haziran 2016 (Pazar), 10.00

2016 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu’na ulaşmak için tıklayınız

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!