2017 LYS puan hesaplama robotu ile puanınızı öğrenin

Güncelleme Tarihi:

2017 LYS puan hesaplama robotu ile puanınızı öğrenin
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2017 14:17

LYS 2017 maratonu bugün sona erdi. Son oturum olan edebiyat-coğrafya sınavının hemen ardından sınav ve soruları adayların erişimine açıldı. Netlerini tahmin ederek alacakları puanı öğrenmek isteyen üniversite adayları, LYS puan hesaplama robotundan faydalanmaya çalışıyor. Adayın katıldığı her sınavda yer alan her test için bir standart puan hesaplanıyor. İşte 2017 LYS puan hesaplama robotu!

Haberin Devamı

LYS'den alacakları puanu merak eden öğrenciler puan hesaplama robotunu araştırıyorlar. LYS sınavının ardından tahmini puanlarınızı Hürriyet Gazetesi ve Okan Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanan ‘LYS Puan Hesaplama Sihirbazı’ ile hesaplayabilirsiniz

LYS PUAN HESAPLAMA ROBOTU

LYS’de uygulanan testlere verilen cevaplar her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Adayın katıldığı her sınavda yer alan her test için bir standart puan hesaplanacaktır. Testlerin standart puanlarının hesaplanmasında şu yol izlenecektir:

* Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenecektir. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan bulunacaktır.

Kısa cevaplı soruların değerlendirilmesinde doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılmayacaktır.

Haberin Devamı

* Son sınıfta okumakta olan tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır.

* Bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır.

* Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

* Hesaplanan standart puanlar ve Tablo 1E’deki ağırlıklar kullanılarak adayların ağırlıklı LYS puanları (ALYS) hesaplanacaktır. ALYS puanlarının hesaplanabilmesi için hangi testlerden en az kaç ham puan alınması gerektiği Tablo 1D’de gösterilmiştir. Yalnızca bu tablodaki koşulları sağlayan adaylar için ALYS puanları hesaplanacaktır.

* ALYS puanlarından her biri kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek LYS puanları oluşturulacaktır. ALYS puanları LYS puanlarına dönüştürülürken ilgili testlerin her birinden soru sayısının % 20’si oranında ham puan alan adayların 180 LYS puanı almaları sağlanacaktır.

* Ortaöğretim kurumlarında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini almak zorunda olmayan veya farklı müfredat ile alan öğrenciler ; LYS Sosyal Bilimler Sınavında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularından muaf tutulacaktır. Bu öğrenciler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları yerine LYS-4’de (Sosyal Bilimler Sınavı) yer alan Felsefe Grubu altındaki Psikoloji alanından 3, Sosyoloji alanından 3, Mantık alanından 2 soru cevaplandıracaktır . Bu karar doğrultusunda, LYS-4 Sosyal Bilimler Sınavı Felsefe Grubu ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Testi ile ilgili olarak aşağıdaki uygulama yapılacaktır:

Haberin Devamı

2017-LYS-4 Sosyal Bilimler Sınavı Felsefe Grubu İle Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Testinde toplam 40 soru bulunacaktır. Cevap kâğıdında bu test ile ilgili alanda 40 cevap alanı bulunacaktır. Testi alan tüm adaylar ilk 24 sorunun tamamından sorumlu olacaklardır. Bu adaylar cevap kâğıdının bu test ile ilgili alanında ilk 24 cevap alanını, soru numaralarına uygun olarak işaretleyeceklerdir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!