LYS-2 (Fen Bilimleri) başladı - '15 dakika kuralı'na takılmamak için koşanlar oldu

Güncelleme Tarihi:

LYS-2 (Fen Bilimleri) başladı - 15 dakika kuralına takılmamak için koşanlar oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2017 09:57

LYS maratonunda ikinci hafta LYS-2 (Fen Bilimleri) ile devam ediyor. Saat 10.00’da başlayan sınav için adaylar sabahın erken saatlerinden itibaren okullarda olmaya başladı. Kimi adaylar üzerlerindeki takı, piercingleri çıkarırken, sınav salonlarına yeni koşan adaylar da oldu. LYS-2’de adaylar fizik, kimya ve biyoloji alanlarında toplamda 90 soruyu yanıtlayacak.

Haberin Devamı

1 milyon adayın başvurduğu Lisans Yerleştirme Sınavları’nda ikinci hafta LYS-2 (Fen bilimleri) ile başladı. Adaylar saat 10.00’da başlayan sınav için sabahın erken saatlerinden itibaren aileleriyle birlikte sınav merkezlerinde yerlerini aldı. ÖSYM’nin ’15 dakika kuralı’ nedeniyle erkenden sınav salonlarına yönelenler oldu. 470 bin 409 adayın başvurduğu LYS-2’de adaylar fizik, kimya ve biyoloji alanlarında toplamda 90 soruyu yanıtlayacak. Her testte 1’er olmak üzere üç açık uçlu soru sorulacak.

ERKENDEN SINAV SALONLARINA YÖNELDİLER

İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampusu’nda sınav girecek adaylar, aileleriyle birlikte sabahın erken saatlerinden itibaren kampus önünde beklemeye başladı. ÖSYM’nin bu yıl uygulamaya başladığı ’15 dakika kuralı’ nedeniyle daha önceki sınavlarda, bir dakikayla sınava alınmayan adaylar olmuştu. Bu yüzden sınav merkezlerine erken geldiklerini belirten kimi adaylar, bir saat olmasına rağmen sınav salonlarına yöneldiler. Adaylar cüzdan, telefon gibi şeyleri ailelerine bırakırken, bir öğrencinin de piercing’ini çıkarmak için uğraştığı görüldü. Bir aday ise güvenlikler sayesinde yanlış binaya geldiği anlaşılınca doğru yere yönlendirildi. Yine salonlara koşarak gelen öğrenciler de oldu.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

VELİLER ÖĞRENCİLERİ KOŞMALARI KONUSUNDA UYARDI

Bazı adaylar sınav saati yaklaştığı halde yürüyerek salonlara yönelince, veliler üniversite kapısıyla sınavın yapılacağı binaların arasında mesafe olduğunu söyleyerek, sınava girecekleri uyardı. Bir veli, "Çocuklar kapıyla binalar arasında mesafeyi bilmiyorlar. Erken girin" diye bağırdı.Adaylar, velilerin koş tezahüratları arasında sınav salonlarına yöneldi. Bir adayın ise, sınava yetişmek için yalın ayak koşması dikkat çekti. Bir aday 09.45'ten sonra binadan çıkarak, "Yanlış sınava gelmişim. Yarınmış sınavım" dedi. Adayın şaşkınlığı velileri güldürdü.

LYS-2 (Fen Bilimleri) başladı - 15 dakika kuralına takılmamak için koşanlar oldu

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!