Liselilere yurtdışından 7 madalya

Güncelleme Tarihi:

Liselilere yurtdışından 7 madalya
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2018 17:36

Biyoloji, kimya ve matematik alanlarındaki uluslararası bilim olimpiyatlarına katılan lise öğrencileri iki altın, bir gümüş ve dört bronz madalya kazandı.

Haberin Devamı

Biyoloji, kimya ve matematik alanlarındaki uluslararası bilim olimpiyatlarına katılan lise öğrencileri, Türkiye'ye iki altın, bir gümüş ve dört bronz madalyayla döndü. Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, geçen ay gerçekleştirilen biyoloji, kimya ve matematik alanlarındaki uluslararası bilim olimpiyatlarına katılan lise öğrencileri Türkiye'yi başarıyla temsil etti.

İran'ın başkenti Tahran'da, 71 ülkeden 261 katılımcının yarıştığı 29. Uluslararası Biyoloji Olimpiyatı'nda Türkiye'yi temsil eden öğrenciler altın, gümüş ve bronz madalyalar kazandı.

Erzurum İbrahim Hakkı Fen Lisesi öğrencisi İsmail Hakkı Dur altın, Ankara Pursaklar Fen Lisesi öğrencisi Fatih İbrahim Özlügedik gümüş ve Ankara Fen Lisesi öğrencisi Birnur Sinem Karaoğlan da bronz madalyanın sahibi oldu.

Haberin Devamı

KİMYA OLİMPİYATLARINDAN 1 ALTIN, 2 BRONZ MADALYA
Öğrenciler, Çekya ve Slovakya'da düzenlenen, 82 ülkeden 324 yarışmacının katıldığı 50. Uluslararası Kimya Olimpiyatı'ndan da bir altın ve iki bronz madalyayla döndü.

İzmir Fen Lisesi öğrencisi Ceylan Ceylan altın, İstanbul Atatürk Fen Lisesi öğrencisi Batuhan Apa ile Tekirdağ Ebru Nayim Fen Lisesi öğrencisi Yuşa Can Dinç bronz madalya kazandı.

 

TÜRK MATEMATİK MİLLİ TAKIMI BRONZ MADALYA ALDI
Türkiye bu yıl ilk kez katıldığı, İtalya'nın başkenti Roma'da gerçekleştirilen 5. Akdeniz Gençlik Matematik Olimpiyatı'ndan da bronz madalya ile döndü. Olimpiyatta Türkiye'yi temsilen, İstanbul Lisesinden İlker Can Çiçek ve Mehmed Selahaddin Şentop, İzmir Buca İnci Özer Tırnaklı Fen Lisesinden İrem Nur Çevikcan'ın yer aldığı Türk Matematik Milli Takımı, bronz madalyanın sahibi oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!