Liseliler için kısa film yarışması

Güncelleme Tarihi:

Liseliler için kısa film yarışması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2016 10:31

Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SETEM) Akademi Derneği ve Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (Koruncuk) tarafından düzenlenen ‘Liselerarası Kısa Film ve İyilik Temalı Senaryo Yarışması’na başvurular başladı.

Haberin Devamı

Birlikten yapılan açıklamaya göre, Koruncuk Vakfı ile üç yıl önce ‘Yarının Sineması İçin’ sloganıyla yola çıkan SETEM, ‘Liselerarası Kısa Film ve İyilik Temalı Senaryo Yarışması’ düzenliyor.     

Tüm liselilere açık olan yarışmaya öğrenciler, 12 dakikayı aşmayan kurmaca filmlerle katılabilecek. Aday olacak kısa filmler istenen temaya göre çekilebilecek.     

Kısa film senaryo yarışması başvuruları ‘İyilik’ temalı olacak.     

Yarışmaya katılan filmler ve kısa film senaryoları  sektörün profesyonelleri tarafından oluşturulacak jüri tarafından oylanacak ve haziranda yapılacak ödül töreniyle duyurulacak.     

Katılımcılar başvurularını 23 Mayıs'a kadar internet üzerinden yapabilecek. Adaylar, başvuru katılım koşullarını ‘www.setemakademi.com’ veya ‘www.koruncuk.org’ adresinden öğrenilebilecek.     

Haberin Devamı

Koruncuk Vakfına geçen yıl sinema eğitimleriyle destek vermeye başlayan SETEM Akademi Derneği, bir yıl boyunca 60 çocuğa oyunculuk, senaryo yazarlığı, kameramanlık, ışık asistanlığı ve makyözlük dallarında eğitim verdi. Eğitime katılan çocuklar, yıl sonunda sertifikalarını aldı.     

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!