Lise öğrencisinden kanserli çocuklara hediye

Güncelleme Tarihi:

Lise öğrencisinden kanserli çocuklara hediye
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2015 10:56

Yosi Kohen Kutucu, 11’inci sınıf öğrencisi. Kendi çabalarıyla kullanılmaz haldeki bilgisayarları tamir ederek, donanımlarını yeniliyor ve gönüllü olarak çalıştığı Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) aracılığıyla kanserli çocuklara hediye ediyor.

Haberin Devamı

Ulus Özel Musevi Okulları öğrencisi Yosi Kohen Kutucu, kullanılamaz durumdaki bilgisayarları tamir ederek kanser hastası çocukların evlerine gönderiyor. Kohen yaptıklarını şöyle anlatıyor:
“Okulumuzdaki kullanılamaz durumdaki bilgisayarları topluyorum. Fare, ekran ve klavye gibi donanımlarını kendim alıyorum. Yazılım yüklemelerini yapıyorum. Bilgisayarı olmayan kanser hastası çocukların evlerine KAÇUV’un desteğiyle gönderiyorum. Bu bireysel yardım projesini yaklaşık 2 yıldır yapıyorum. İmkanlarım kısıtlı olduğu için şu an 3 bilgisayarı hediye edebildim.”

Bir bilgisayar Sivas’a gidiyor

17 yaşındaki Yosi Kohen Kutucu’nun daha önce kullanabilir hale getirdiği iki bilgisayar, Sivas ve İzmit’e gönderildi. Üçüncü bilgisayar ise önümüzdeki hafta Sivas’ta yaşayan kanser hastası bir çocuğa iletilecek. Kohen, çalışmalarının yavaş ilerlediğini ve hızlandırmak için yardıma ihtiyacı olduğunu dile getirerek şunları söylüyor:
“Projem çok yavaş ilerliyor. Süreci hızlandırmak için yardıma ihtiyacım var. Amacım bu projeyi geliştirerek Türkiye’de geniş ve güçlü bir yardım organizasyonuna dönüştürmek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!