Lise öğrencilerinden ahşap oyuncaklar

Güncelleme Tarihi:

Lise öğrencilerinden ahşap oyuncaklar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2018 13:10

Erzurum'daki Kazım Karabekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, kanserojen madde içeren 'plastik oyuncaklara hayır' diyerek ahşap oyuncaklar üretmeye başladı. Anaokulları için oyuncaklar yapan öğrenciler, yetim çocuklar için de 'Her Yetime Bir Oyuncak' projesini hayata geçirdi.

Haberin Devamı

Merkez Palandöken ilçesindeki Kazım Karabekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Mobilya ve İç Mekân Tasarımı Alanı Bölümü öğretmen ve öğrencileri plastik oyuncaklara savaş açtı. Liselerindeki atölyede okulların ihtiyacı olan malzemeleri yapan öğretmen ve öğrenciler çocukları daha sağlıklı oyuncaklarla buluşturmak için ahşap oyuncak üretimine başladı. Mobilya ve İç Mekân Tasarımı Alanı Bölümü Şefi Selçuk Dağdelen ve öğretmen İbrahim Küçükoğlu ile 35 öğrenci; büyük erkek ve kız çocukları için otomobil, tren, vagon, bebek, ev gibi oyuncaklar üretti. Ekibin öğrencileri, anaokuluna gidenler için ise el ve kas koordinasyonunu geliştirecek oyuncaklar yaptı.

'YETİM ÇOCUKLARI ORGANİK OYUNCAKLARLA BULUŞTURACAKLAR'
Bölüm olarak plastik oyuncağa hayır dedikleri için ahşap oyuncak üretme kararı verdiklerini söyleyen Selçuk Dağdelen, kısa sürede çok fazla oyuncak yaptıklarını söyledi. Kız ve erkek çocukları ile anaokuluna giden öğrenciler için farklı oyuncaklar ürettiklerini belirten Dağdelen, projeleri kapsamında yetim çocukları da sevindirmeyi amaçladıklarını söyledi. 'Her Yetime Bir Oyuncak’ kampanyası çerçevesinde ilçede bulunan yetim çocuklara oyuncak dağıtacaklarını anlatan Dağdelen, yetim çocukları organik oyuncaklarla buluşturacaklarını vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!