Lise-Der'den protesto Şûra'dan eğitim değil gericilik çıktı

Güncelleme Tarihi:

Lise-Derden protesto Şûradan eğitim değil gericilik çıktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2014 23:23

19. Eğitim Şûrası’nda alınan kararları protesto eden bir grup liseli öğrenci, Cağaloğlu’nda bulunan İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yaptıkları basın açıklamasında “Eğitim Şûrası’nda 1, 2, ve 3. sınıf öğrencilerine zorunlu din dersi önerisi yapıldı.

Haberin Devamı

Liselerde kızlı-erkekli eğitimden rahatsız olan AKP, Eğitim Şûrası’nda anaokullarında bile karma eğitimin kaldırılmasını talep etti. Okullarımızı AKP’ye bırakmayacağız” dedi.

Antalya’daki 19. Eğitim

Şûrası’nda alınan ilkokullarda din derslerinin zorunlu olması ve Osmanlıca derslerinin getirilmesi kararını protesto eden Lise-Der üyesi yaklaşık 20 kişi Cağaloğlu’nda bulunan Babıâli Caddesi’nde yürüyüş yaptı. Ellerinde “Şûra'dan eğitim değil gericilik çıktı. Okulumuzu AKP’ye bırakmayacağız” pankartı taşıyan öğrenciler yürüyüş sırasında “Gerici AKP okulumdan defol” ve “AKP sussun liseler benimdir” sloganları attı. Cağaloğlu’nda bulunan İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne gelen öğrenciler burada basın açıklaması yaptı.
Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Işıl Demir, Eğitim Şûrası'nda alınan kararlara karşı mücadele edeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

“Riskli öğrenci tanımı geliyor”

Okullarda laik ve bilimsel bir eğitim isteklerini belirten Işıl Demir, açıklamasında şunları söyledi: “Eğitim Şûrası’nda 1, 2, ve 3. sınıf öğrencilerine zorunlu din dersi önerisi yapıldı. AKP hükümeti her okulda her yaştan insanı muhafazakârlaştırmaya çalışıyor. Liselerde kızlı-erkekli eğitimden rahatsız olan AKP, Eğitim Şûrası’nda anaokullarında bile karma eğitimin kaldırılmasını talep etti. Öneri tepkilerimiz sonucunda kabul edilemedi, ama bizler AKP hükümetinin gerici ve yobaz zihniyetinin ne durumda olduğunu açıkça görmüş olduk. Bununla birlikte AKP, kendisine karşı olan liselileri de hedef tahtasına koymuş durumda. Yeni önerilen maddelerin birinde ‘riskli öğrenci’ tanımı geçiyor. Bir bakıma makul şüpheli kavramının liselerdeki yansıması olan riskli öğrencilerin Emniyet’ten bilgileri alınabilecek. Okuldan atılma ve uzaklaştırma cezaları tekrar getirilecek. Okullara detektör, turnike konulacak ve üst aramaları yapılacak. Liselerimize ne AKP’nin katil polisini sokarız ne de mücadele eden liselilerin fişlenmesine izin veririz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!