LGS sonuçları açıklandı

Güncelleme Tarihi:

LGS sonuçları açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2018 16:01

Yaklaşık 1 milyon ortaokul 8’inci sınıf öğrencisinin merakla beklediği LGS sonuçları MEB tarafından açıklandı. Adaylar LGS sonuçlarını MEB’in internet sitesinden öğrenebilir. Adrese dayalı yerleştirmede kullanılacak kılavuz ve eğitim bölgeleri ise henüz yayınlanmadı.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2 Haziran’da düzenlenen Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarını açıkladı. Sınava katılan yaklaşık 1 milyon aday kaç puan aldığını www.meb.gov.tr internet adresi üzerinden öğrenebilir. Öğrencilere sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adrese dayalı yerleştirmede kullanılacak eğitim bölgeleri ve tercih kılavuzu ise henüz açıklanmadı. LGS’ye katılmayan adaylar, hangi okulları tercih edebileceğini öğrenebilmek için MEB’in açıklayacağı kılavuzu bekleyecek.

LGS SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

LGS’ye yaklaşık 1 milyon öğrenci katılmıştı. Öğrenciler aldıkları puanlara göre Türkiye genelinde 1.367 okuldaki 126 bin 510 kontenjana sınavla yerleşecek. LGS’ye katılanların bir kısmı ise sınavla öğrenci alan özel okullara kayıt yaptıracak.

Haberin Devamı

MEB: KILAVUZ DAHA SONRA YAYINLANACAK
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan, LGS sonuçları ile ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:
“Sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumları merkezi sınav sonuçları açıklandı. Öğrenciler, sonuç sayfasından merkezi sınav puanlarını ve Türkiye/İl geneli yüzdelik dilimlerini öğrenebilecekler.

Sınava başvuran 1 milyon 9 bin 260 öğrenciden 971 bin 657’si sınava girdi. 112 öğrenciye evde, 4 öğrenciye ise hastanede sınav hizmeti verildi. Sınava giren öğrencilerin yerleştirme işlemleri için merkezi sınav puanı hesaplandı ve yayınlandı. Öğrencilerin tercih ve yerleştirme işlemleri ile ilgili bilgilendirmeler tercih ve yerleştirme kılavuzunda yayımlanacaktır. Tercihlerin alınmasında hem bu sınav sonuçlarına göre öğrenci alan sınavlı okul tercihleri hem de yerel yerleştirme tercihleri birlikte alınacak. Öğrencilerimizin sınavla öğrenci alacak okullar için tercihlerini yüzdelik dilimlerini dikkate alarak yapması öneriliyor. Sınav sonuçlarıyla ilgili istatistiksel analizler daha sonra yayımlanacak.

SINAVA NASIL İTİRAZ EDİLEBİLECEK?
LGS sonuçlarına itiraz etmek isteyen adayların dikkat etmesi gerekenler:

- Sorulara, cevap anahtarlarına ve sonuçlara yapılacak itirazlar, soruların, cevap anahtarlarının ve sonuçların www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren en geç beş iş günü içinde ÖDSGM resmi internet sayfasında yayımlanan sınav itiraz bölümünden elektronik olarak yapılabilecek.

Haberin Devamı

- Elektronik ortamda yapılan itirazların incelenebilmesi için T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, ‘Kurumsal Tahsilât Programı’ veya T.C. Ziraat Bankası için; bankamatik, internet bankacılığı Türkiye Halk Bankası için; bankamatik, internet bankacılığı Türkiye Vakıflar Bankası için; bankamatik, internet bankacılığı ya da şubeden, ayrıca; https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartları aracılığıyla 20 TL (KDV dâhil) yatırılması gerekiyor.

- 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 20/B maddesi uyarınca, sorulara ve cevap anahtarına yapılacak itirazlar, soruların ve cevap anahtarlarının http://www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren başlayan 10 günlük dava açma süresini durdurmuyor.

Haberin Devamı

- 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 20/B maddesi uyarınca, sonuçlara yapılacak itirazlar, sonuçların e-Okul Sistemi veya http://www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren başlayan 10 günlük dava açma süresini durdurmuyor.

- Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile öğrencinin T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, banka dekontu/ATM fişi eklenmemiş, imza ve adres bilgisi olmayan dilekçeler dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacak.

- Faksla ve e-posta yoluyla yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacak.

BAKMADAN GEÇME!