LGS için başvurular başladı

Güncelleme Tarihi:

LGS için başvurular başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2019 08:30

MİLLİ Eğitim Bakanlığı, 1 Haziran’da yapılacak Liselere Geçiş Sınavı (LGS) için 3 Nisan'da bir kılavuz yayımladı. Buna göre, öğrenciler, LGS başvurularını 14 Nisan’a kadar yapacak. Türkiye genelinde 1526 liseye toplam 139 bin 120 öğrenci sınavla alınacak. Sonuçlar ise 24 Haziran’da duyurulacak. Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu’na göre, LGS için başvurular 3 Nisan'da başladı.

Haberin Devamı

KONTENJAN YÜZDE 9 ARTTI
Sınavla öğrenci alacak fen, sosyal bilimler, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin teknik programları ve özel program ile proje uygulayan liselere gitmek isteyen adaylar, 14 Nisan’a kadar başvurularını elektronik ortam üzerinden öğrenim gördükleri okullara yapacak. Türkiye genelinde 1526 liseye toplam 139 bin 120 öğrenci sınavla alınacak. Böylece geçen yıl 126 bin 510 olan kontenjan sayısı bu sene yüzde 9 artış gösterdi.

LGS için başvurular başladı

YAŞ KRİTERİ EN SONDA
Sınav giriş belgeleri, 22 Mayıs’ta açıklanacak. 1 Haziran’daki sınavın ardından adaylar, sonuçlarını 24 Haziran’da öğrenebilecek. Yeni kılavuzda sınavla alacak okullara yerleştirmelerde eskiden ikinci sırada yer alan yaş kriteri en son kriter olarak belirlendi. Buna göre önce OBP’ye, 8, 7 ve 6’ncı sınıf yılsonu başarı puanı üstünlüğüne, devam-devamsızlık durumuna, tercih önceliğine ve yaşa bakılacak.

Haberin Devamı

YEREL YERLEŞTİRME
Ayrıca bakanlık 3 Nisan'da yayımladığı Ortaöğretime Geçiş Yönergesi’nde yerel yerleştirmeyle ilgili de bilgilere yer verdi. Yerel yerleştirme ikâmet adresleri, okul başarı puanının üstünlüğü ve devam-devamsızlık kriterlerine göre yapılacak. Eşitlik olursa sırasıyla 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki başarı puanı üstünlüğüne bakılacak. Eskiden yer alan yaş kriterlerine ise yer verilmedi. Sınavsız öğrenci alan okullara geçişle ilgili usul ve esaslar ise kılavuzla belirlenecek.

TARİHİ LİSELER LİSTEDE
Bakanlık, bazı tarihi liseleri de merkezi sınavla öğrenci alacak okullar listesine dahil etti. Buna göre, Konya Anadolu Lisesi, Kastamonu Abdurrahman Paşa Anadolu, Trabzon Kanuni Anadolu, Kars Alpaslan Anadolu, Tokat Gazi Osman Paşa Anadolu, Yozgat Anadolu, Erzincan Anadolu gibi tarihi liselere merkezi sınavla öğrenci yerleştirilecek.

BAKMADAN GEÇME!