Adaylar dikkat!... LGS başvurusu için son gün

Güncelleme Tarihi:

Adaylar dikkat... LGS başvurusu için son gün
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2018 15:12

MEB'in daha öcne 18 Nisan'da sona ereceğini açıkladığı LGS başvuruları için süre uzatıldı. Adaylar bugün (20 Nisan) saat 18.00’e kadar başvuruda bulunabilir.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sınavla öğrenci alacak liselere başvuru süresinin uzatıldığını açıkladı. Buna göre adaylar bugün (20 Nisan Cuma akşamı) saat 18.00’e kadar başvuruda bulunabiliyor.

Bakanlık daha önce liselere giriş sınavları için başvuruların 11-18 Nisan arasında alınacağını açıklamıştı. Bu kapsamda başvurular 18 Nisan Çarşamba akşamı sona ermişti. Ancak MEB yeni bir karar alarak başvuru süresini uzattı. Adaylar 20 Nisan Cuma akşamı saat 18.00’e kadar başvuruda bulunabilecek. Başvurular ortaokul 8’inci sınıfta okuyan öğrencilerin eğitim aldığı ortaokul müdürlükleri aracılığıyla yapılıyor.

Açıköğretim ortaokulu öğrencilerinin başvuru işlemleri, Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğü tarafından takip edilecek.

Yurtdışında e-Okul Sistemi’ne kayıtlı olmayan okullardaki öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı Denklik Yönetmeliği dikkate alınarak, denklikleri yapıldıktan sonra başvurularını, Türkiye Cumhuriyeti büyükelçilikleri veya konsoloslukları üzerinden gerçekleştirecek.

Haberin Devamı

SINAV İKİ BÖLÜMDEN OLUŞACAK
Merkezi sınav, 8’inci sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacak. 2 Haziran Cumartesi günü düzenlenecek sınav, aynı gün iki bölüm halinde uygulanacak. Çoktan seçmeli 90 soru olacak.

Sınavın birinci bölümü 09.30’da, ikinci bölümü ise 11.30’da başlayacak.

İLK BÖLÜMDE 50, İKİNCİDE 40 SORU OLACAK
Sınavın, birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve 75 dakika sürecek. İkinci bölümü ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve 60 dakika süre tanınacak.

Sözel bölümde, 8’inci sınıf Türkçe dersinden 20, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil derslerinden 10’ar olmak üzere 50 soru; sayısalda ise matematik ve fen bilimleri derslerinden 20’şer olmak üzere 40 soru yöneltilecek.

İki bölüm arasında verilen süre, öğrencilerin ihtiyaçlarını gidermesi ve dinlenmesi için kullanılacak. Bu sürede öğrenciler, okullardan ayrılamayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!