LGS başladı

Güncelleme Tarihi:

LGS başladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2018 09:29

MEB tarafından liselere yerleştirmede bu yıl ilk kez uygulanan ve isteğe bağlı girilen LGS saat 09.30’da başladı. Adaylar ilk oturumda sözel bölümden 50 soruya 75 dakikada cevap verecek. Sözel bölüm sınavı 10.45’te sona erecek.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) bu yıl ilk kez uyguladığı Liselere Geçiş Sınavı (LGS) başladı. Adaylar saat 09.30’da başlayan sınavda sözel bölümden 50 soruya 75 dakikada cevap verecek. İlk oturum olan sözel bölüm saat 10.45’te sona erecek. Sözel bölümde sekizinci sınıf Türkçe dersinden 20; din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden 10’ar soru bulunuyor.

İŞTE ÖĞRENCİLER LGS'YE BÖYLE GİRDİ

Haberin Devamı

İlk oturumun ardından öğrenciler 45 dakika mola verecek. Bu zaman diliminde öğrenciler sınava girdikleri okuldan ayrılamayacaklar. LGS’nin ikinci oturumu olan sayısal bölüm ise saat 11.30’da başlayacak.

SORU VE CEVAPLAR PAZAR HÜRRİYET.COM.TR’DE
LGS’nin tüm soru ve cevapları, 3 Haziran Pazar günü öğleden sonra hurriyet.com.tr’den paylaşılacak, 4 Haziran Pazartesi günü de Hürriyet Gazetesi’nde yer alacak. Sınavla ilgili uzman yorumları ve soru analizleri de Hürriyet’te olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!