KYK'dan kısa film yarışması

Güncelleme Tarihi:

KYKdan kısa film yarışması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2017 17:30

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca (KYK) "Merhamet ve Güven" temalı kısa film yarışması düzenlenecek.

Haberin Devamı

KYK'den yapılan yazılı açıklamaya göre, 500 binden fazla gence ev sahipliği yapan kurum, yurtlarda yüzlerce değişik alanda düzenlenen eğitim, kültürel, sosyal ve sportif faaliyetlerin yanı sıra çeşitli yarışmalarla da öğrencileri teşvik ve ödüllendirmeye devam ediyor.     

KYK, halen başvuruları devam eden "Siber Beyin Aranıyor" yarışmasının ardından kısa film yarışması düzenleyecek.     

Kurum yurtlarında barınan öğrencilerin ders dışındaki zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmek,  sinema alanındaki yeteneklerini göstermelerine imkan sağlamak,  belirlenen temanın sinema dili ve tekniği kullanılarak daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak, sinemanın bakış açısından ve etki gücünden yararlanarak eğitim faaliyetlerinin etkisini ve kalitesini artırmak amacıyla düzenlenen "KYK Kısa Film Yarışması"nın teması ise "Merhamet ve Güven" olarak belirlendi.     

Haberin Devamı

Başvurular 31 Mart'a kadar devam edecek     

KYK yurtlarında kalan, profesyonel ve amatör olarak sinemaya ilgi duyan öğrencilerin katılabileceği yarışmanın başvuruları, 31 Mart'a kadar devam edecek.

Yarışmaya, dolaylı ya da doğrudan "Merhamet ve Güven" temasına işaret eden 2015 sonrasında dijital formatta ve drama türünde yapılmış toplam 12 dakikayı geçmeyen filmler katılabilecek.     

Jürinin değerlendirmesi sonucu birinci seçilen esere 5 bin lira, ikinciye 3 bin lira, üçüncüye de 2 bin lira ve ilk ona giren öğrencilere de biner lira para ödülü verilecek. Öğrencilere katılım sertifikası ve kitap da hediye edilecek.     

Konuya ilişkin detaylı bilgiler, yurt ve il müdürlüklerinden, "yurtkur.gsb.gov.tr"den, "GSB_KYK" twitter ve "gsbkyk" instagram hesapları üzerinden ulaşılabilecek.     

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!