KYK yurtlarında iki ay ücret alınmayacak

Güncelleme Tarihi:

KYK yurtlarında iki ay ücret alınmayacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2018 17:14

Resmi Gazete’de yürürlüğe giren yönetmelikle, KYK yurtlarında barınan öğrenciler temmuz ve ağustos ayları olmak üzere yaz döneminde iki ay yurt ücreti ödemeyecek.

Haberin Devamı

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurt İdare ve İşletme Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’, 23 Haziran’da Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında barınan öğrenciler için yurt ücretleri aylık dönemler halinde 30 gün üzerinden alınacak. Kurum yurtlarında sürekli barındırılan kayıtlı öğrencilerden temmuz ve ağustos aylarına ait yurt ücreti alınmayacak. Kayıt olunan ay ile kayıt sildirilen ayda, 30 gün üzerinden günlük ücret hesabı yapılacak. Kayıt sildirmelerdeyse işlem gününden sonraki günlerin ücreti iade edilecek.

Yaz okulu ve staj gibi nedenlerle nöbetçi yurtlarda kalacak öğrencilerden genel müdürlükçe belirlenen usul ve esaslar doğrultusunda kayıtlı kaldıkları sürenin ücreti alınacak. Kurum yurtlarında sürekli barındırılan kayıtlı öğrencilerden temmuz ve ağustos ayları haricinde nöbetçi yurtlarda barındıkları süre için ayrıca nöbetçi yurt ücreti alınmayacak. Öğrenciler kayıtlı oldukları il ve ilçelerdeki yurdun dışındaki diğer il ve ilçelerdeki kurumlarda müdürlükçe uygun görülürse10 güne kadar ücretsiz barınabilecek. Ancak bu öğrencilerden temmuz ve ağustos aylarında genel müdürlük tarafından belirlenecek usul ve esaslara göre ücret alınacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!