KYK burs başvurusu ne zaman hangi tarihte yapılacak? Burs veren kurumlar listesi

Güncelleme Tarihi:

KYK burs başvurusu ne zaman hangi tarihte yapılacak Burs veren kurumlar listesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2017 16:24

Yeni kayıt yapan ya da üniversite eğitimlerine devam eden öğrencilerin müracaat için sorguladığı KYK burs başvurusu için geri sayım tamamlandı. On binlerce kişinin sorguladığı konular arasında yer alan KYK burs başvurusu dışında burs veren kurumlar da araştırılan bir diğer husus oldu. Peki, KYK burs başvurusu ne zaman yapılacak? İşte, merakla araştırılan konuyla ilgili bazı bilgiler

Haberin Devamı

Burs başvuruları ne zaman yapılacak sorusunun yanıtını merak eden yüz binlerce öğrenci konuyla ilgili araştırmalarını sürdürmeye devam ediyorlar. Üniversite kayıtlarının bitmesinin ardından öğrenciler eğitim ve öğretim hayatlarına destek olması amacıyla burs başvurularının başlayacağı tarihi araştırmaya başladılar. Öte yandan karşılıksız burs veren vakıfların genel listesini haberimizin içinde topladık. Peki, burs başvuruları ne zaman yapılacak? Türkiye'de hangi vakıflar karşılıksız burs veriyor?

KYK (Kredi Yurtlar Kurumu)

KYK burs başvurularının başlama tarihiyle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Önümüzdeki günlerde tarihin netleşmesi bekleniyor.

TEV (Türk Eğitim Vakfı

TEV, yurt içinde Atatürk İlkelerine bağlı, başarılı fakat maddi desteğe ihtiyacı olan mesleki orta öğretim, üniversite, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burs veriyor. Kuruluş yılında TEV burslarından 119 öğrenci yararlanmışken, bu sayı bugün 230.628'e ulaştı. Burslardan yararlanmak isteyen öğrencilerin 5-30 Eylül tarihleri arasında TEV web sitesinden form doldurması, çıktısını alıp imzalayarak, istenilen belgeleri hazırlaması ve ilgili duyuruda belirtilen başvuru sürecini tamamlaması gerekiyor.

Öğretim kurumlarınca seçilenlerin yanı sıra, her yıl engelli ve yetiştirme yurdunda barınarak yüksek öğrenim görmeye hak kazanan öğrenciler ile doğal afet, acı olay vb. gibi milletçe acısını yaşadığımız olaylarda zarar gören ailelerin öğrenim gören çocuklarına da burs tahsis ediliyor.

Haberin Devamı

Aylık Burs Ödemeleri

2017-2018 öğretim yılı (Ekim-Haziran)

Mesleki Orta Öğretim 

200.-TL

Üniversite

510.-TL

Yüksek Lisans

850.-TL

Doktora

1.150.-TL

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Vakıflar Genel Müdürlüğü Ortaöğrenim ve Yükseköğrenim Bursu, öncelikli olarak anne ve/veya babası hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz öğrencilere veriliyor. Ortaöğrenim Bursu, Vakıflar Yönetmeliğinin, Yükseköğrenim Bursu ise Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin ilgili hükümleri doğrultusunda değerlendiriliyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü, yükseköğrenim bursu başvuruları 15 Eylül – 30 Ekim 2017 tarihleri arasında alınmaya başlanacak.

ÇYDD (Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği)

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürk ilkelerine bağlı maddi desteğe ihtiyacı olan, başarılı üniversite öğrencilerine 'Bir Işık da Siz Yakın' projesi kapsamında eğitim bursu veriyor.

Haberin Devamı

2017-2018 Öğretim Yılı Başvuru Tarihi: 8 – 18 Eylül

2017-2018 Öğretim Yılı Aylık Burs Ücreti: 200.- TL (Eylül – Haziran olmak üzere 10 ay)

Başvuru koşulları:

T.C. vatandaşı olmak,
Şubesi olan illerdeki devlet üniversitelerinde okuyor olmak,
Gelir durumu açısından maddi desteğe ihtiyacı olmak,
KYK hariç, başka bir kamu veya özel kuruluştan burs almamak,
Ara sınıflar için genel not ortalamasının en az 2.00 olup bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olmak,
Online başvurular ön başvuru niteliğinde. Okulunuzun bağlı bulunduğu şube tarafından değerlendirme yapıldıktan sonra adaylara bilgi veriliyor.

ÇELİKEL EĞİTİM VAKFI

Başvurular ÖSYM’nin 2017 yerleştirme sonuçlarını ilan etmesini izleyen ilk iş günü başlayıp 24 Ağustos saat 23.59’a kadar sürüyor. Başvurular, başvuru belgelerinin posta yoluyla vakıfa iletilmesiyle gerçekleşiyor.

Haberin Devamı

Başvuru şartları

2017 YGS/LYS’ ye girmiş olan,
İstanbul’daki devlet üniversitelerinin lisans programlarına veya vakıf üniversitelerinin lisans programlarının tam burslu kontenjanlarına yeni kayıt hakkı kazanmış ve kayıt hakkı kazandığı program için üniversiteye kayıt işlemlerini tamamlamış/tamamlayacak olan,
Merkezi yerleştirme puanıyla öğrenci alan lisans programlarına yeni kayıt hakkı kazananlardan ilgili lisans programına yerleştirme puan türünde belirtilen başarı sıralamaları dâhilinde olan,
Ailede kişi başına düşen aylık ortalama net gelir seviyesi 2.000 TL ve altı olan her aday başvurabilir.

SABANCI VAKFI

Sabancı Vakfı bursları, başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan üniversite öğrencilerine karşılıksız olarak veriliyor. 2017-2018 akademik yılı burs başvuru bilgileri Eylül ayında ilan edilecek.

ANADOLU VAKFI

Haberin Devamı

Burs başvuruları her yıl 1-30 Eylül tarihleri arasında Burs Başvuru Sistemi üzerinden online olarak yapılıyor.

Başvuru şartları:

T.C.Vatandaşı olmak
Maddi desteğe ihtiyaç duyuyor olmak
Devlet üniversitelerini kazanmış olmak (Açıköğretim ve Uzaktan öğretim programları kapsam dışında. Vakıf Üniversitelerinde okuyan öğrenciler için yüzde100 başarı bursuyla yerleşmiş olma kriterleri aranacak. Başbakanlık bursu hariç, farklı kurumlardan alınan burslar, başvurunuza engel teşkil etmez.)

BAKMADAN GEÇME!