Kutlama yasağı mecliste

Güncelleme Tarihi:

Kutlama yasağı mecliste
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2014 10:49

Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir’in okul müdürlerine gönderdiği, “Yüzde 99’u Müslüman olan güzel Anadolumuzda Hıristiyanlık propagandası olan Noel-yılbaşı kutlamalarına fırsat vermeyin” talimatını CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya Meclis’e taşıdı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Yalçınkaya, özetle şöyle dedi:

Haberin Devamı

Soruşturma açacak mısınız?

“Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, Bartın’daki bütün okul müdürlerine yılbaşı kutlamalarının yapılmaması konusunda uyarı mesajı yollamış. ‘yüzde 99’u Müslüman olan ülkemizde’ yüzyıllarca Müslüman, Hıristiyan, Yahudi iç içe yaşamış, birbirinin dini bayramlarını kutlamış ve birbirinin inancına hoşgörü ile yaklaşmayı bilmiştir. Bu bizim tarihimizde gurur duyduğumuz bir tablodur. Bartın İl Milli Eğitim Müdürü’nün uyarısı, bu hoşgörü ortamının ortadan kaldırılması arzusu ve Cumhuriyet’in ilanından sonra kabul edilen miladi takvim ile diğer Cumhuriyet kazanımlarına olan düşmanca yaklaşımın bir yansımasıdır. İl Müdürü’nün yılbaşı kutlanmaması yönündeki uyarıları bakanlık politikalarınız arasında bulunmakta mıdır? Bakanlığınız tarafından milli eğitim müdürlüklerine, okullarda yılbaşı konusunun işlenmemesi veya yeni yıl ile ilgili bir etkinliğin yapılmaması hakkında bir genelge gönderilmiş midir? Eğer bakanlığınız tarafından böyle bir genelge yoksa kendi kafasına göre hareket ederek okul yöneticilerini uyaran bu bürokrat ile ilgili soruşturma açmayı düşünüyor musunuz?”

Haberin Devamı

Arkadaşlar bir şeyler yapmış

Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir ise mesajı kendisinin attırdığını belirterek, “Ama arkadaşlar herhalde Hıristiyanlık propagandası şeklinde bir şeyler yapmışlar. Hıristiyanlıkla ilgili herhangi bir şeyimiz yok. Herkesin dinine saygımız var. Mesaj orada gayet açık” dedi.

Kutlama yasağı mecliste
BARTIN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ'NÜN YILBAŞI MESAJI:HRİSTİYANLIK PROPAGANDASI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!