KPSS tercih sonuçları ÖSYM üzerinden erişime açıldı

Güncelleme Tarihi:

KPSS tercih sonuçları ÖSYM üzerinden erişime açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2017 10:24

KPSS tercih sonuçları taban puanlarla birlikte açıklandı. Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) tercih sonuçları ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden erişime açıldı. Adaylar, KPSS tercih sonuçlarına ve yerleştirme sonuçlarına göre belirlenen taban puanlara online sistem üzerinden ulaşabilecek. İşte KPSS sonuç sorgulama sayfası!

Haberin Devamı

KPSS tercih sonuçları ÖSYM tarafından bugün açıklandı. Yüz binlerce adayın merakla beklediği KPSS sonuçları, 9 Ocak 18.05 itibariyle erişime açıldı. Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunlarının yapmış olduğu tercihler dahilinde 2 bin 51 kişilik kadroya atanan memur adayları bu sonuçlarla netleşmiş oldu. İşte KPSS tercih sonuçları ve detaylı bilgiler

KPSS TERCİHLERİ GEÇEN YIL NE ZAMAN AÇIKLANMIŞTI?

Geçtiğimiz yıllarda 16-25 Kasım tarihlerinde tamamlanan KPSS tercih işlemleri, sonuçları ile 01 Aralık tarihinde memur adaylarının erişimine açılmıştı. Aynı hesaba göre bu yıl en geç 9 Ocak Pazartesi günü açıklanması gereken sonuçlar, beklendiği tarihte erişime açıldı.

KPSS SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS'DE İSTATİSTİKİ BİLGİLER

KPSS 2016/2 tercih sonuçlarının ardından yayımlanan istatistiklere göre, sınava 1 milyon 862 bin kişi tercihini gerçekleştirdi. Toplam 2 bin 51 kişilik kadrodan Lisans mezunlarına ayrılan bin 148 kişilik sayı, 257 bin 431 aday arasında tercihe açıldı. 752 kontenjana sahip olan Ön Lisans mezunları, 555 bin 856 kadroyu bölüştü. 1 milyon 49 bin kişi ile en çok tercih yapan ortaöğretim adayları, kendilerine ayrılan 151 kişilik kadro için mücadele verdi. Sayısal bilgilere göre, kadroların tamamı doldu ve boş kontenjan kalmadı.

Haberin Devamı

LİSANS KADROLARINA YAPILAN ATAMALARIN TABAN PUANLARI

ÖN LİSANS BÖLÜMLERİNE YAPILAN ATAMALARIN TABAN PUANLARI

ORTAÖĞRETİM KADROLARINA YAPILAN ATAMALARIN TABAN PUANLARI

YENİ UYGULAMALAR HAKKINDA

KPSS tercih sonuçları kafalarda soru işareti olarak kalmaya devam ederken ÖSYM’nin resmi sayfasındaki duyuru sayfasından yeni bir açıklama geldi. “2017 KPSS ve ÖABT Adaylarının Dikkatine!” başlığıyla verilen haberde KPSS testlerindeki ve puan türündeki değişiklere değinildi. İşte, duyuruda yer alan o ifadeler ve yeni KPSS puan türleri!

YENİ KPSS PUAN TÜRLERİ

2017 KPSS ve ÖABT’de yapılan değişiklikler aşağıda adayların bilgisine sunulmuştur:
• KPSS’de Ekonometri Testi yer almayacaktır.

• KPSS Puan Türleri yeniden belirlenmiştir.

• Lisans düzeyinde yapılan KPSS’lerde alan testleri (İşletme, Muhasebe, Hukuk, Kamu Yönetimi, İktisat, Maliye, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İstatistik) Cumartesi ve Pazar günlerinde sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki veya üç test olarak uygulanacaktır.

 

Genel Yetenek Testi

Genel Kültür Testi

Eğitim Bilimleri Testi

YDS (İlkbahar Dönemi)

KPSSP120

0,15

0,15

0,20

0,50

 

 

Haberin Devamı

MEMUR ATAMASI KAÇ PUANLA OLUR?

KPSS tercihlerini gerçekleştiren adayların en çok merak ettikleri konulardan biri de aldıkları puanların memur olmak için yeterli olmadığı. Biz de bu sorunun yanıtını KPSS alanında rehberlik hizmeti veren uzmanlara sorduk. İşte, uzman KPSS puanlarına yönelik açıklamalarından çıkan sonuç!

Uzmanların verdiği bilgiye göre adayların hangi kadrolara başvurabilecekleri ÖSYM tarafından açıklanacak tercih kılavuzunda yer alacak. KPSS’ye giren memur adaylarına 30 tercih hakkı verilecek ve puan üstünlüğüne göre yerleştirme yapılacak. Kadro sayısı ne kadar yüksek, adayın puanı ne kadar fazla olursa o kadroya yerleşmek daha avantajlı hale gelecek. Bu nedenle kamu kurumlarının ilan edeceği kadro sayıları oldukça önemli.

Haberin Devamı

SAĞLIK MESLEK LİSESİ MEZUNLARI AVANTAJLI OLABİLİR

Ayrıca uzmanlara göre sağlık alanında daha fazla kadro açıldığı için sağlık meslek lisesi mezunları bu sınavda daha avantajlı olabilir. Düz lise mezunları ise eğer düşük puan aldıysa, yani yüksek puanları yoksa sıra onlara gelmeyebilir. Adaylar bakanlıklar, belediyeler, üniversiteler, hastaneler gibi kamu kurumlarında düz memur, itfaiye görevlisi, laborant, şoför, sağlık teknisyeni, ebe, hemşire ile birlikte birçok görev için atanabilecek. Adaylar KPSS sınav sonuçlarını 2 yıl boyunca kullanabilecek.

85 VE ÜSTÜ PUAN ALANLAR AVANTAJLI

Uzmanlar lisans, ön lisans ve ortaöğretim düzeyinde sınava katılan adaylar arasında 85 ve üzerinden puan alanların memur olabilme şansının daha yüksek olduğunu söylüyor. Ayrıca kadro sayısı fazla olduğu için sağlık meslek lisesi mezunlarının 60 ve üzerindeki puanla yerleşebildiğini, düz lise mezunlarının 85 ve üzerinde puan aldıklarında avantajlı olabileceklerini, mesleki ve teknik lise mezunlarının ise kendi alanlarına göre 80 ve üzerinde puan alanların memur olma ihtimalinin bulunduğunu belirtiyor.

SINAVDA UYGULANACAK TESTLER

SORU SAYISI

SINAV SÜRESİ

Genel Yetenek (60) ve Genel Kültür (60) 

120

130  dakika

Eğitim Bilimleri

80

100 dakika

İşletme

40

50  dakika

Muhasebe

40

50  dakika

İstatistik

40

60  dakika

Hukuk

40

50  dakika

Kamu Yönetimi

40

50  dakika

İktisat

40

50  dakika

Maliye

40

50  dakika

Uluslararası İlişkiler

40

50  dakika

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri 

40

50  dakika

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT)

Alan Bilgisi Testi  (40) Alan Eğitimi Testi (10)

50

75  dakika

 

BAKMADAN GEÇME!