2017 KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS sonuçları nasıl öğrenilir?

Güncelleme Tarihi:

2017 KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak KPSS sonuçları nasıl öğrenilir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2017 19:25

2017 KPSS sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı binlerce memur adayı tarafından en çok sorgulanan konular arasında yer alıyor. Kamu alanlarında memuriyet için aylardır hazırlanan binlerce aday, 21 Mayıs 2017 Pazar günü KPSS 2017 A Grubu ve Öğretmenlik Genel Yetenek Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavları, 27-28 Mayıs 2017 Cumartesi ve Pazar günleri ise KPSS Öğretmenlik ve Alan Bilgisi sınavlarının ardından sonuçları merak etmeye başladı. Peki, 2017 KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS sonuçları nasıl öğrenilir?

Haberin Devamı

KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu sınava katılım sağlayan ve neticesini merakla bekleyen vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Kamuya atanmak isteyen yüz binlerce kişinin dahil olduğu 2017 KPSS, sonuçları ile merakla sorgulanıyor. Peki, KPSS sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? İşte, ÖSYM tarafından verilen tarih bilgisi

KPSS (Kamu Personel Seçme Sınavı) sonuçları için beklenen haber geldi. Kamu alanlarında memuriyet için aylardır hazırlanan binlerce aday, 21 Mayıs 2017 Pazar günü KPSS 2017 A Grubu ve Öğretmenlik Genel Yetenek Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavları, 27-28 Mayıs 2017 Cumartesi ve Pazar günleri ise KPSS Öğretmenlik ve Alan Bilgisi sınavlarının ardından sonuçları merak etmeye başladı. ÖSYM, 2017 KPSS sonuçları için tarih verdi.

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan sınav takvimine göre KPSS 2017 A Grubu ve Öğretmenlik Genel Yetenek Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavları ve KPSS Öğretmenlik ve Alan Bilgisi sınavlarının sonuçları 16 Haziran Cuma günü açıklanacak.

KPSS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebilecekler. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacak. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmünde.

BAKMADAN GEÇME!