KPSS ÖABT sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

KPSS ÖABT sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2017 17:40

ÖABT sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak eden yüzlerce vatandaş konuyla ilgili sorgulamalarına ve araştırmalarına devam ediyorlar. ÖABT sınav sonuçlarıyla ilgili beklenen açıklama ÖSYM’nin duyurular sayfasından geldi. Peki, KPSS ÖABT sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

ÖABT sınav sonuçları için öğretmen adaylarının merakı sürmeye devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde öğretmen olarak görev yapabilmek için katılım gösterdikleri ÖABT sonuçlarını bekleyen yüzlerce aday ÖSYM'den yapılacak olan açıklamayı bekliyordu. Adayların beklediği açıklama ÖSYM tarafından geçtiğimiz günlerde yapıldı ve sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu. Peki, KPSS ÖABT sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖABT sınav sonuçlarıyla ilgili açıklama ÖSYM’nin duyurular sayfasından geldi. Sınav öncesi ve sonrası sürece ilişkin bilgilendirmeleri resmi sayfası üzerinden yapan ÖSYM’nin 2017 sınav takvimine göre KPSS ÖABT sonuçları 4 Ağustos 2017 tarihinde açıklanacak.

ÖABT SONUÇLARININ DUYURULMASI

2017- Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (2017- ÖABT)'nin sonuçları ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

Haberin Devamı

ÖSYM’nin ‘2017- ÖABT: Temel Soru Kitapçıklarının ve Cevap Anahtarının Yayımlanması’ başlık duyurusu

'Sınava başvuran adaylar, 10 gün süreyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile soruların tamamına erişebileceklerdir. Sorular, Temel Soru Kitapçığı dizilimindedir.

2017- ÖABT Temel Soru Kitapçıkları ile Cevap Anahtarı (%10) aşağıdaki bağlantıdan erişime açılmıştır. Merkezimiz tarafından yapılan sınavlarda okuyucu yardımı alan görme engelli adaylara; şekil, grafik, tablo, resim gibi görsel verilerin yer aldığı sorular ile karmaşık ifade içeren sorular sorulmamaktadır.
2017-Öğretmenlik Alan BilgisiTesti (2017-ÖABT) Sınavında, sorulmayan sorular (% 10) Testlere göre aşağıda verilmiştir.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Testi: 7.Soru
Matematik (Lise) Öğretmenliğ Testi: 28. ve 35. Sorular
Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji Öğretmenliği Testi; 4. ve 19. Soru

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!