KPSS lisans tercihleri ne zaman yapılacak?

Güncelleme Tarihi:

KPSS lisans tercihleri ne zaman yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2018 11:20

KPSS tercihleri, sınavların tamamlanmasının ardından kamu dairelerinde görev almak isteyen birçok bireyin merakla sorguladığı husus oldu. 2018/2 KPSS tercihleri ile dönemin ilk tercihlerini yapacak olan memur adayları, aldıkları puanlarla tercih işlemlerini gerçekleştirecek. Peki, KPSS tercihleri 2018 yılı içerisinde hangi tarihlerde gerçekleştirilecek? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

KPSS tercihi ne zaman yapılacak sorusu, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından araştırılan konu oldu. Milyonlarca kişinin merakla beklediği KPSS 2018/2 tercihleri, bazı kurum ve kuruluşların kadro ve pozisyonları için yapılacak olan yerleştirmede kullanılacak. Peki, KPSS tercihleri ne zaman gerçekleşecek? İşte, bu senenin son tercih dönemi olan KPSS 2018/2 tercihlerinin ne zaman yapılacağına dair bazı bilgiler

KPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Sonuçları geçtiğimiz ay sonunda açıklanan KPSS sınavının ardından KPSS 2018/2 tercihleri, 11 Aralık Salı günü başlayacak ve 20 Aralık Perşembe günü sona erecek. Tercihler, 2. yerleştirme kapsamında ÖSYM üzerinden yapılacak.

Lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunları için yapılacak olan KPSS sonuçlarının açıklanmasından sonra B Grubu Kadrolar için ÖSYM tarafından Tercih Kılavuzu hazırlanacaktır. Bu Kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarına ait B Grubu Kadrolar, kadro sayıları ve koşulları yer alacaktır. Adaylar, Tercih Kılavuzunda yer alacak yönteme göre tercihlerini İnternet aracılığıyla yapacaklardır. Tercihlerin hangi tarihlerde ve nasıl yapılacağı ÖSYM’nin internet adresinden adaylara duyurulacaktır.

Haberin Devamı

Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaylardan yerleştirme ücreti alınmaz. Ancak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra Merkezimiz tarafından yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde adaydan yerleştirme ücreti alınır.

Adaylar, ÖSYM tarafından B Grubu Kadrolara; puanları, tercihleri ve kadro sayıları göz önünde tutulmak suretiyle yerleştirilecektir. Yerleştirme işlemleri ile ilgili esaslar Tercih Kılavuzunda yer alacaktır. Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması hâlinde yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.
Yerleştirmede adayların ÖSYM'ye internet yoluyla gönderdiği bilgiler esas alınacaktır. Yerleştirme sonuçları ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına, adaylara ve Devlet Personel Başkanlığına internet yoluyla, elektronik ortamda bildirilecektir.

BAKMADAN GEÇME!