KPSS 2017/1 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS 2017/6 tercih sonuç sorgulama

Güncelleme Tarihi:

KPSS 2017/1 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak KPSS 2017/6 tercih sonuç sorgulama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2017 09:10

KPSS 2017/1 tercih sonuçları için araştırmalar yoğunlaştı. ÖSYM'nin dün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün sözleşmeli pozisyonları kapsayan KPSS 2017/6 tercih sonuçlarını açıklaması, diğer memur adayları için de umut oldu. Özellikle 017/1 tercih sonuçları merak ediliyor. Peki KPSS 2017/1 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

ÖSYM, KPSS 2017/6 tercih sonuçlarını dün akşam saatlerinde resmi sayfası üzerinde erişime açtı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün sözleşmeli pozisyonların yerleştirme işlemlerini kapsayan sonuçlar ardından gözler KPSS-2017/1 ve 2017/7 sonuçlarına çevrildi. Peki Diğer KPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme sonuçları ardından gözler KPSS-2017/1 ve 2017/7 sonuçlarına çevrildi. ÖSYM'den konu hakkında bir bilgilendirme yapılmadı ancak sonuçlar açıklanır açıklanmaz haberimizden ulaşabilirsiniz.

KPSS SONUÇ SORGULAMA

ATAMALAR NASIL YAPILACAK?

Lisans ve ön lisans mezunlarını ilgilendiren KPSS-2017/6 tercih sonuçları sonuç sorgulama sistemi üzerinden görüntüleniyor. Adaylar kişisel bilgilerini sisteme girerek aldıkları puana ulaşabilecek. Bir kadro veya pozisyona yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildikleri kamu kurum/kuruluşlarına başvuracak. ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, yerleştirme yapılan sözleşmeli pozisyonlara Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından doğrudan atanacaklardır. Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde yerleştirildiği kuruma teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

Haberin Devamı

ATAMALARIN GEÇERSİZ OLACAĞI DURUMLAR

KPSS'de yüksek puan almak bu kılavuzda yer alan sözleşmeli pozisyonlara yerleştirmede tek başına bir hak teşkil etmeyecektir. Yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunanlar ile bilgilerindeki tutarsızlıklar yüzünden yerleştirmesi yapılamayan veya daha alt tercihlerine yerleştirilen adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyecektir. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün atama için öngördüğü niteliklere sahip olmayan adaylar, yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybedeceklerdir.

BAKMADAN GEÇME!