Köy okulunda okudu şampiyon oldu

Güncelleme Tarihi:

Köy okulunda okudu şampiyon oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2019 09:36

565 LGS birincisinden biri de Kars Sarıkamış Armutlu Köyü Ortaokulu’ndan Adil Karadağ oldu. Çiftçi ailesine tarlada yardım eden başarılı öğrenci, hedefinin Ankara Fen Lisesi olduğunu söyledi. Sınava hazırlık sürecinde rekabet ettiği tek yumurta ikizi Yunus Karadağ’ın ise dört yanlışı var.

Haberin Devamı

Bu yıl 1 milyon 29 bin 555 öğrencinin katıldığı ve 565 öğrencinin tüm sorulara doğru yanıt verdiği LGS’de, Türkiye’nin dört bir yanından birinci çıktı. Bunlardan biri de Kars’ın Sarıkamış ilçesine bağlı Armutlu Köyü Ortaokulu öğrencisi Adil Karadağ oldu. Çiftçi bir ailenin çocuğu olan Adil, tek yumurta ikizi Yunus ile rekabet ettiğini ve sınavda daha az stres yaptığı için başarılı olduğunu söyledi. Zaman zaman tarlada babasına destek olan başarılı öğrenci, sınava hazırlık hikâyesini Hürriyet’e anlattı:

DİSİPLİNLİ ÇALIŞTIM
“Disiplinli ve düzenli çalıştım. Dört kardeşiz. Tek yumurta ikizi olan kardeşim Yunus ile aramızda bir rekabet vardı. Aslında o benden daha iyi sonuçlar elde ediyordu. Ama sınavda stres yaptı. Sınavda kendime hakimdim. Bu da soruların hepsini doğru yapmamı sağladı. İstediğim başarıyı yakaladığım için mutluyum.

Haberin Devamı

ANKARA FEN LİSESİ’Nİ İSTİYORUM
Ortaokulun ilk gününden beri Ankara Fen Lisesi’ni istiyorum. Benim hedefim hep bu okuldu. Bunu belirledikten sonra sınava bu amaç doğrultusunda çalıştım. Bu lisedeki ders programlarını araştırdım ve bir çıktısını aldım. Onu her inceleyişimde, hazırlanma konusunda beni daha istekli hale getiriyordu.

ÖĞRETMEN EKSİĞİ VAR
Okulumuzda matematik ve İngilizce öğretmenimiz yok. Bu derslere diğer öğretmenlerimizin desteğiyle hazırlandık. Öğretmen amcam da Kastamonu’da görev yapıyor. Bize nasıl hazırlanmamız gerektiği konusunda destek oldu ve yardımcı kaynaklar getirdi. Bu sayede sınava çalıştık.”

TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDAN BİRİNCİ ÇIKTI
Türkiye’nin dört bir yanından birinciler çıktı. Doğa Koleji'nden 27 öğrenci, tüm soruları doğru cevaplayarak LGS birincisi oldu. Bilfen Okulları, bu yıl mezun ettiği 1567 8’inci sınıf öğrencisi arasından 26 LGS birincisi çıkardığını açıkladı. Bahçeşehir Koleji’nden de 32 birinci çıktığı belirtildi. TED Okulları’ndan da 14 birinci bulunuyor. Düzce Mehmet Zahid Kevseri İmam Hatip Ortaokulu’nda Ertuğrul Recep Kocaman da Türkiye birincisi oldu. Denizli’nin Çal ilçesindeki Şehit Ramazan Us İmam Hatip Ortaokulu’nda Kübra Su Fırtına ve Merkezefendi İlçesi Hacı Halil Bektaş Ortaokulu’nda Mehmet Salih Beşkavak da birinciler arasında yer aldı. Mersin Anamur’da Zehra Marulyalı Yatılı Bölge Ortaokulu’ndan Talha Nusret Kırıker de tüm soruları doğru yanıtladı. Beylikdüzü Koç Ortaokulu’ndan Hamza Furkan Sarıarslan da 500 tam puan alanöğrenciler arasına girdi. Uğur Okulları’nda beş öğrenci Türkiye birinciliği kazandı. Oğuz Kaan Koleji’nin ise dört öğrencisi birinci oldu. Ayrıca Gaziantep’teki SANKO Ortaokulu’nun üç öğrencisi de LGS’de 500 tam puan aldı. 

Haberin Devamı

SURİYELİ ÖĞRENCİDEN LGS’TE TAM PUAN
Kilis Mehmet Uluğ Can Ortaokulu'nda eğitim gören Suriyeli Muhammet Halil de LGS’de tüm soruları doğru yanıtladı. Mimar baba ve öğretmen annenin çocuğu olan Halil, başarısının sevincini 6. sınıftan bu yana kendisini yalnız bırakmayan öğretmeni Mehmet Avcu ve ailesiyle birlikte yaşadı. Halil, Suriye'deki iç savaşın ardından Türkiye'ye geldiklerini ve Gaziantep'e yerleştiklerini bir süre sonra Kilis'in eğitiminin iyi olduğunu öğrenince Kilis'e geldiklerini söyledi. Burada PİKTES Projesi kapsamında oluşturulan geçici eğitim merkezinde 4. sınıf öğrencisi olarak okula başladığını anlatan Halil, şöyle devam etti:
"6'ncı sınıfta Mehmet Avcu hocamla tanıştım sağ olsun bana çok yardımcı oldu. Gerektiğinde eve gelip beni çalıştırdı. Sınavlara çalışmaya ilk başladığımda bayağı zayıftım, hatta 300 puan alacak kadar kötüydüm. Sonra yavaş yavaş kolay yayınlardan zor yayınlara geçmeye başladım. Okulda girdiğim ilk denemede birinci oldum bu da beni çok motive etti. Denemelerde 480 puana kadar ulaştım.”

Haberin Devamı

Asıl mesleği mimarlık olan ancak Türkiye'de bir mobilya atölyesinde işçi olarak çalışan baba Abdulkadir Halil de Muhammet'in sınav için çok çalıştığını ve emeğinin karşılığını aldığını söyledi. 

TAM PUAN, ÜÇÜZLERİ AYIRACAK
Adana’nın Çukurova ilçesinde yaşayan 4 çocukları olan ev hanımı Gülsün ile mobilya üreticisi Mucip Zorlukol’un, Buhara Ortaokulu’nu bitiren üçüz çocukları Cemre, Umutcan ve Sude Zorlukol da LGS’de büyük başarı gösterdi. Cemre tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan alırken, Umutcan 460 puanla yüzde 3’lük dilime, Sude ise 438 puanla  yüzde 6’lık dilime girdi. Günde en az 150 soru çözerek sınava hazırlandığını belirten Cemre, Galatasaray Lisesi’ne girmeyi çok istediğini kaydetti. Cemre, kardeşleriyle ayrılacakları için üzüntü duyduğunu vurgulayarak, “Hep aynı okula gittik, basketbol kursuna bile hep beraber gittik. İlk kez ayrılacağız” dedi.

Haberin Devamı

ÖZEL DERS ALMADAN BİRİNCİ OLDU
Totak’ta LGS’de 500 tam puan alarak Türkiye birincileri arasında yer alan Sude Ceylan (14) ise dersi derste dinleyerek hazırlandığını, hiçbir özel ders takviyesi almadan evde düzenli çalışmayla başarıyı yakaladığını söyledi. Anne Fatma Ceylan (48) da Sude’nin sınava hazırlık sırasında düzenli soru çözdüğünü, ancak sinema, gezme gibi sosyal aktivitelerden geri kalmadığını anlattı. DHA-İHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!