Kontenjanlar boş kaldı, taban puanlar düştü

Güncelleme Tarihi:

Kontenjanlar boş kaldı, taban puanlar düştü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2013 18:34

Sınavla öğrenci alan özel okullar ikinci ön kayıt dönemini tamamladı. Türkiye’nin önemli okullarından Amerikan Robert, Alman, Galileo Galilei İtalyan, Notre Dame De Sion Fransız ve İtalyan Liselerinde hala boş kontenjan var. Ayrıca, okulların taban puanları da önemli ölçüde düştü.

Haberin Devamı

Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği ikinci ön kayıt döneminin ardından, sınavla öğrenci alan özel okulların boş kontenjanlarını ve taban puanlarını açıkladı. Yüksek puanlı öğrencilerin girdiği Amerikan Robert, Alman, Galileo Galilei İtalyan gibi liselerin kayıtları önceki yıllarda, ikinci ön kayıt döneminde tamamlanırken, bu yıl öyle olmadı. Okulların hem kontenjanları boş kaldı, hem de taban puanları düştü.

İlk kayıt dönemini 127 boş kontenjanla tamamlayan Alman Lisesi’nde hala 95 öğrenciye yer var. Taban puanı ise 670.000 iken, 663.000’e düştü. İkinci kayıt dönemine 35’i kız, 13’ü erkek olmak üzere 48 boş kontenjanla giren Amerikan Robert Lisesi’nin erkek bölümü doldu, kız bölümünde 21 açığı bulunuyor. 680.434 olan taban puanı da, 676.021’e indi. Daha önceki yıllarda ikinci ön kayıt döneminde, öğrenci alımını tamamlayan Amerikan Robert Lisesi ilk defa üçüncü kayıt dönemine boş kontenjanla girmiş oldu.
Okullara ön kayıtlar 26-27 Ağustos, kesin kayıtlar ise 28-29 Ağustos’ta alınacak.

Diğer liselerin taban puanları ve boş kontenjanları ise şöyle:

Haberin Devamı

Kontenjanlar boş kaldı, taban puanlar düştü

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!