Konservatuvar öğrencilerine Avrupa’dan ödül

Güncelleme Tarihi:

Konservatuvar öğrencilerine Avrupa’dan ödül
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2017 13:18

17-23 Şubat tarihlerinde Ukrayna’da gerçekleşen Glowing Harp Competition’da derece ödüllerini İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri Alara Üst, Zeynep Bahar Aşçı ve Tuana Coşkun aldı.

Haberin Devamı

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri, 17-23 Şubat’ta Ukrayna’da yapılan Glowing Harp Competition’da ödül aldılar. Zeynep Bahar Aşçı jüri özel birincilik ödülünü alarak, Salvi Breton Arp kazandı. Genç arpistler ve onları yetiştiren hocaları Yonca Özkan Bilenoğlu ve Ümit Tunak ellerinde ödülleriyle döndüler. 

2003 doğumlu Alara Üst, yarışmada kendi kategorisinde ikincilik ödülünün sahibi oldu. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Yonca Özkan Bilenoğlu’nun öğrencisi olarak eğitim hayatına devam eden Üst, bu zamana kadar Chantal Mathieu’nün ustalık sınıfına katılma şansını da yakalamış.

Zeynep Bahar Aşçı ise 2005 doğumlu. Yarışmada “Jüri Özel Ödülü”nün sahibi oldu.

Şimdiye kadar Chantal Mathieu ve Veronika Lemishenko’nun ustalık sınıflarına katılma şansı yakalayan Bahar da yine İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Yonca Özkan Bilenoğlu ile arp eğitimine devam ediyor.
Tuana Coşkun ise 2007 doğumlu. Yarışmada kendi kategorisinde birincilik ödülünü kazandı. Arp eğitimine İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Ümit Tunak ile sürdürüyor.

BAKMADAN GEÇME!