'Kolej'de taban puan arttı

Güncelleme Tarihi:

Kolejde taban puan arttı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2017 23:56

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) kapsamında yapılan merkezi sistem ortak sınavlarının tamamını veya bir kısmını kullanan özel okullar, taban puanlarını açıkladı.

Haberin Devamı

Notre Dame de Sion ve Saint-Joseph Fransız liselerinin taban puanları 2016’ya göre 10 puan arttı. Üsküdar Amerikan Lisesi’nin geçen yıl 392.5 olan taban puanı 395’e ve Robert Lisesi’nin ise 995’ten 995.5’e yükseldi. Ayrıca diğer Fransız liselerinde de puan artarken, Özel Alman Lisesi 890 puanda sabit kaldı. Eğitimciler, TEOG kapsamında yapılan ikinci dönem ortak sınavlarında 17 bin öğrencinin tüm soruları doğru yanıtlamasının taban puanları arttıracağı konusunda uyarılarda bulunmuştu.

Özel okullar için birinci ön kayıt dönemi 30 Haziran-3 Temmuz arasında yapılacak. 4 Temmuz’da birinci kesin kayıtlar alınacak. 5 Temmuz’da birinci yedek liste kesin kayıt dönemi gerçekleşecek. 6 Temmuz’da sıra ikinci ön kayıtlara gelecek. 7 Temmuz’da ikinci kesin kayıtlar olacak. 10 Temmuz’da üçüncü ön kayıt döneminin tamamlanmasıyla 11 Temmuz’da üçüncü yedek kayıtlar gerçekleştirilecek. 12-13 Temmuz’da serbest kayıtlar yapılacak. Bazı özel okulların dün açıkladıkları taban puanları şöyle:

Kolejde taban puan arttı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!