Kolej öğrencilerine spor ve sanat bursu

Güncelleme Tarihi:

Kolej öğrencilerine spor ve sanat bursu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2018 17:19

Kolej öğrencileri için yeni burs imkânı oluşturuldu. Aktif sporculuğu ve sanatsal faaliyetlerine devam eden öğrenciler bu burstan yararlanabilecek.

Haberin Devamı

Sporcu veya sanatsal faaliyetlerde bulunan öğrenciler, bu yetenekleri sayesinde yeni burs imkânı elde etti. Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV) kuruluşunun 50’nci yılı nedeniyle yeni bir burs programı oluşturdu. Bu kapsamda vakıf çatısı altında bulunan Üsküdar Amerikan Lisesi, İzmir Amerikan Koleji, Tarsus Amerikan Koleji ve SEV Amerikan Koleji’nde okuyan, aktif sporculuğu veya sanatsal faaliyetleri devam eden öğrenciler, spor ve sanat bursuyla beş yıl desteklenecek. Öğrencilere verilen mali destek bursları da devam edecek. Ayrıca SEV’in 50’nci yılı nedeniyle, Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) ilk 500’e giren 50 öğrenciye SEV liselerinde eğitim bursu verilecek. Bu burslardan, bu yıl hazırlık sınıfına kayıt yaptıracak öğrenciler de yararlanacak. Sanat ve spor bursları için şu şartlar aranacak:

Haberin Devamı

Spor Bursu: Adayın olimpik spor dallarından birinde ya da satrançta milli sporcu olması ve aktif sporculuğunun devam ediyor olması gerekiyor. Ayrıca Türkiye Kulüpler Şampiyonası’nda ya da Türkiye Okullar Şampiyonası’nda ilk 4 dereceye giren takımlarda oynamış olanlar, bireysel spor dallarında spor yapanlardan ‘geniş katılımlı’ Türkiye Şampiyonaları’nda ilk üç dereceye girmiş olanlar bu burstan yararlanmak için başvurabilecek.

Sanat Bursu: Devlet Konservatuarı’nda yarı zamanlı öğrenci olarak okuyan veya konservatuvardan mezun olmuş olan veya Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenen, en az 10 katılımcının yarıştığı (UNICEF, UNESCO gibi) uluslararası yarışmalarda ilk 3 dereceye girmiş olanlar, burstan yararlanmak için başvurabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!