'Kodlama şampiyonları'ndan eğitim alıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Kodlama şampiyonlarından eğitim alıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2019 12:57

Manisa'nın Salihli ilçesinde katıldıkları ulusal ve uluslararası robotik kodlama yarışmalarında derece alan ortaokul öğrencileri, köy okulundaki arkadaşlarına eğitim veriyor

Haberin Devamı

Manisa'nın Salihli ilçesinde, robotik ve kodlama konusundaki başarılarını ulusal ve uluslararası yarışmalarda gösteren öğrenciler, köy okullarındaki arkadaşlarına eğitim vermeye başladı. Salihli'de, okullarında kurdukları STEM atölyesinde iki yıldır robotik kodlama uygulamaları yapan ve bu alanda katıldıkları turnuvalarda, iki Türkiye ile birer Avrupa ve TEKNOFEST Yarışması birincilikleri elde eden Kudret Demir Ortaokulu öğrencileri, deneyimlerini Caferbey İlkokulu'ndaki kardeşleriyle paylaştı.

Kudret Demir Ortaokulu Müdür Yardımcısı ve bilişim teknolojileri öğretmeni Ertuğ Gözaydın, okullarında kurdukları atölyede iki yılda elde ettikleri deneyimi, öğrencilerinin talebiyle köy okullarıyla paylaşmaya karar verdiklerini söyledi. Gözaydın, belirledikleri köy okullarına giderek robotik kodlama atölyesi yaptıklarını belirterek, "Öğrencilerimiz akranlarına robotik nedir, kodlama nedir, bu konularda bilgi veriyorlar. Bunların hayatımıza nasıl entegre olduğu konusunda deneyimlerini paylaşıyorlar. Bunları paylaşmaları çok hoşumuza gidiyor" dedi.

Haberin Devamı

Kodlama şampiyonlarından eğitim alıyorlar

'ÖNCE GÖRÜYORLAR SONRA YAPIYORLAR'
Kudret Demir Ortaokulu 7'nci sınıf öğrencisi Burakhan Arıkanlı ise arkadaşlarıyla deneyimlerini paylaşmaktan mutlu olduğunu söyledi. Arıkanlı, "Robot yapmanın zor ve karmaşık bir iş olmadığını anlatıyoruz. İlk başta robot denilince herkesin gözü korkuyor, aslında böyle olmadığını anlatıyoruz. Hepsini görüyorlar, sensörleri, motorları ve beyinleri gösterdikten sonra kendileri robotlarını yapıp kodluyorlar" diye konuştu.

Kodlama şampiyonlarından eğitim alıyorlar

'ÖĞRENCİLERİN HAYAL KURMASI FAYDALI OLDU'
Caferbey İlkokulu Müdürü Halil Türkmen de Kudret Demir Ortaokulu ile ortaklaşa yaptıkları eğitimin öğrencilerine çok faydalı olduğunu belirtti. Türkmen, "Bizi köy okulu olarak kardeş okul seçtiler. Öğrencilerimizin hayal kurması, yaratıcılıklarını geliştirmesi, robot sistemleri hakkında bilgi edinmeleri gerçekten çok faydalı oldu. Bu konuda daha fazla desteklenmek istiyoruz. Köy okulu olarak kısıtlı imkânlarla öğrencilere en iyi eğitimi sağlamaya çalışıyoruz. Köy okulunda eğitim gördükleri için maalesef kaynakları sınırlı oluyor. Öğrencilerim bu etkinlikten çok mutlu oldu. Çok heyecanlandılar. Sürekli 'ne zaman yapacağız' diye sordular. İlk denemelerini yaptılar. Bence başarılı da oldular" dedi.

Haberin Devamı

Kodlama şampiyonlarından eğitim alıyorlar

 

'KEYİFLİ ZAMAN GEÇİRDİK'
Caferbey İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi Fadimegül Köse ise arkadaşlarıyla robot yapıp kodladıkları etkinliğin çok hoşlarına gittiğini söyleyerek şöyle konuştu:
"Ben ve arkadaşlarım çok mutlu olduk. Yeni şeyler öğrendik ve bilgiler kazandık. Robot icat etmek çok eğlenceliymiş, çok kolaydı. Kudret Demir Ortaokulu'ndan gelen ağabeylerimiz anlattı, arkadaşlarım da ilgi gösterdi, keyifli zaman geçirdik."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!