Kocaeli'de 41 ülkeden bin çocuk buluşacak

Güncelleme Tarihi:

Kocaelide 41 ülkeden bin çocuk buluşacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2016 16:26

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nce bu yıl 8'incisi düzenlenecek "23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı"na 41 ülkeden bin çocuk katılacak.

Haberin Devamı

Kentteki bir restoranda basın toplantısı düzenleyen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı "bayram" tadında kutlamak ve dünya çocuklarının yüreklerine dostluk, kardeşlik ve barış tohumları ekebilmek amacıyla 41 ülkeden yaklaşık bin çocuğu Kocaeli'deki çocuklarla buluşturacaklarını belirtti.

Okumuş, bu yılki kutlamaların ana temasını "Bilim ve Çocuk" olarak belirlediklerini dile getirerek, "Fuarımız 23-24 Nisan'da gerçekleştirilecek. 23 Nisan'dan itibaren çocuklar, geleneksel renkli kıyafetleriyle şarkılarıyla danslarıyla şenliklerde buluşacak. Kocaelili çocuklarımızı ve ailelerini, dünya çocuklarının katılımıyla yapılacak şenliğimize bekliyoruz" diye konuştu.     

Türkiye'nin en kapsamlı bilim merkezi olan Kocaeli Bilim Merkezinin, dünya çocuklarına ev sahipliği yapacağını ifade eden Okumuş, festivalde çocukların bilim ile iç içe vakit geçireceğini belirtti.     

Haberin Devamı

Okumuş, 200'ün üzerinde bilim düzeneğinin yer alacağı Kocaeli Bilim Merkezinde "Algı ve Gerçeklik", "Dene ve Gör", "Dinamik Dünyamız" konulu galeriler olacağını kaydetti. Okumuş ayrıca Müslüman bilim adamlarının buluşlarından oluşan "Bilimin Sultanları Sergisi"nin de ziyaretçilerine kapılarını açacağını söyledi.

BAKMADAN GEÇME!