Kız yurdunda ahlâklı kıyafet uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Kız yurdunda ahlâklı kıyafet uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2016 01:30

İzmir'in Buca ilçesinde Hoca Ahmet Yesevi Kız Yurdu’nda öğrenciler için ortak kullanım alanlarına yönelik ‘ahlaka aykırı giyinmeleri’ ve ‘pijama ile dolaşmamaları’ konusunda uyarı yazıları asıldı.

Haberin Devamı

Müdürlük tarafından duyurulduğu belirtilen yazıda, “Öğrencilerimizin yurt içerisinde ortak kullanım alanlarında (kantin, idare, bahçe vb) genel ahlaka aykırı kılık kıyafetlerle ve pijama ile dolaşılması yasaktır” ifadeleri yer aldı.

KYK: Öğrenciler rahatsız olmasın

Kredi ve Yurtlar Kurumu ise konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:
“Kredi ve Yurtlar Kurumu her geçen gün artan yurt ve kapasite sayısı ile sürekli büyüyen ve gelişen bir kurum. Şu an itibariyle ikisi KKTC’de olmak üzere 594 yurtta 453 bin 232  yatak kapasitesi ile hizmet veriyor Sadece 2015 yılı içerisinde ilave 86 bin kapasite artışı sağlandı. Haberde bahse konu olan talimat, yeni açılan öncelikle kız yurtlarımızda anons sisteminin biran önce yapılması, mevcut yurtlarımızdaki anons sistemlerinin ise bakımlarının gözden geçirilmesine yönelik bir yazı.  Söz konusu yazı ile, aileleri tarafından bize emanet edilen öğrencilerimizin ortak kullanım alanlarına (kantin, lokanta, kuaför gibi) dışarıdan gelmesi muhtemel teknik servis, tedarikçi firma ve çeşitli gıda firmalarında görevli personelden dolayı herhangi bir rahatsızlık yaşamamaları amaçlanıyor. Uygulamanın başka bir amacı yok.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!