Kız öğrencilerin tasarladığı robota ödül

Güncelleme Tarihi:

Kız öğrencilerin tasarladığı robota ödül
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2019 13:57

Lisede okuyan dokuz kız öğrenci, tasarladıkları robotla Bilim Kahramanları Derneği tarafından düzenlenen İnto Orbit Uzay Serüveni Yarışması’nda mekanik tasarım ödülü aldı. Yarışmaya farklı okullardan 32 grup katıldı.

Haberin Devamı

Siirt'te 14 Eylül Anadolu Lisesi’ndeki dokuz kız öğrenci, fizik öğretmeni Cengiz Can ve biyoloji öğretmeni Betül Selçuk'un yardımıyla tasarladıkları robotla Ankara'da Bilim Kahramanları Derneği’nin düzenlediği İnto Orbit Uzay Serüveni Yarışması’na katıldı. Türkiye'nin farklı okullarından 32 grubun katıldığı yarışmada, bilgisayarda robotik kodlama ile lego parçalarını birleştirdikleri robotu tasarlayan Siirtli kız öğrenciler, mekanik tasarım ödülünün sahibi oldu.

‘BAŞARACAKLARINA İNANIYORLARDI’
Okul Müdürü Mehmet Nezir Çakar, Özyeğin Vakfı’nın desteğiyle yarışmaya katılma kararı aldıklarını söyledi. Çakar, yatılı okuyan dokuz kız öğrencinin üç ayda hazırlandığı yarışmanın 15 yıldır düzenlendiğini ve Siirt'ten ilk defa bir Anadolu lisesinin katıldığını belirtti. Öğrencilerinin yarışmada üstün bir performans sergilediğini anlatan Çakar, şöyle konuştu:
"Başaracaklarına inanıyorlardı. Geleceğe yatırım yapıyoruz ve Siirt'in tarihinde bir ilki yaşatıyoruz. Bunun devamı gelecek. Okulumuz bundan sonraki bütün robotik yarışmalara katılacak ve başarılar elde edecek. Siirt'in adını bundan sonra bilimsel bütün yarışmalarda duyuracağız."

Haberin Devamı

Kız öğrencilerin tasarladığı robota ödül

‘TAKIM OLMAYI ÖĞRENDİLER’
Fizik öğretmeni Can da öğrencilerin yarışmaya hazırlanırken bir robotun nasıl tasarlandığı ve yapıldığının yanı sıra takım olmayı öğrendiğini söyledi. Ödül almanın sevincini yaşadıklarını belirten Can, "Öğrencilerimiz hayatları boyunca unutamayacakları çok güzel anılar biriktirdi" dedi.

‘ÇOK MUTLUYUZ’
Yarışmaya katılan öğrencilerden Sema Tilki ise ekip çalışması gerçekleştirdiklerini, legoları bir araya getirdikten sonra bilgisayardan kodlama yaparak robotu tasarladıklarını anlattı. Tilki, "İnsan isteyince başaramayacağı hiçbir şey yok, biz bunu öğrendik ve bu yarışmayla kendimizi çok geliştirdik. Çok mutluyuz" diye konuştu.

Öğrencilerden İrem Ertaş da yarışma süresince çok heyecanlandıklarını ve ödül aldıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Öte yandan, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın makamında ağırladığı öğrencilere eşofman hediye etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!