Kişiye özel kayıt

Güncelleme Tarihi:

Kişiye özel kayıt
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2015 17:27

Çocuğu Üsküdar Amerikan Lisesi’nde okuyan bir grup veli Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya bir mektup yazarak, bir örneğini de bana göndermiş.

Haberin Devamı

Robert Lisesi’nde de benzer konunun yaşanması üzerine harekete geçen veliler, her gün “169” diye adlandırılan öğrenciyle aynı sınıfı paylaşmak zorunda bırakılan çocuklarının isyan ettiğini ve sisteme karşı güvenlerinin kalmadığını öne sürerek, Bakan Avcı’nın bu konuya bir an önce çözüm getirmesini istiyorlar.

İşte mektuptan bazı satırlar:
“Aramızdan bazıları Üsküdar Amerikan Lisesi mezunu olarak bir zamanlar bahçesinde gezindiğimiz, sıralarını eskittiğimiz okulumuzda çocuklarımızı da görme şansını yakalamış velilerdeniz. SEV mezunu olan çocuklarımız ilköğretimdeyken de bahçesinde oynadığı bu okula girmek için yaptığı çabaların ne olduğunu bu çağda çocuğu olanlar iyi anlar.

Eğitimde fırsat eşitliğini bozan bir uygulama ile sistemdeki bir açığı kamu ile paylaşmak veya düzeltmek yerine kişiye özel servis yapılması sonucu özel okullara Özel Okullar Puanı ile kayıt yaptıran bütün öğrencilerin kayıtları hukuki bir belirsizliğe itilmiştir. Önce Üsküdar Amerikan Lisesi’ne ve sonra da Robert Lisesi’ne yapılan teşebbüs okulların gerçek öğrencilerini eğitimde kalitenin düşmesi kaygısına, bu okullara giremeyen öğrencileri ve velileri de ‘Ben de şansımı deneyeyim’ çabasına itmiştir.

Haberin Devamı

Üsküdar Amerikan Lisesi’ne kayıt, Üsküdar İlçe Eğitim Müdürlüğü’nün resmi yazısı ile öğrencinin kaydı yapılmazsa Özel Okullar Öğretim Kanunu’nun 7’inci maddesince kapatma tehdidi karşısında 850 öğrencinin eğitiminin etkilenmemesi için sizin öneriniz ve bilginiz dahilinde yapılmıştır.

İkinci benzer bir kayıt çabası Robert Lisesi’ne de yapılınca Üsküdar Amerikan Lisesi’nin tecrübelerinden haberdar olup hazırlıklı olan Robert Lisesi kaydı yaptırmamaya veli, öğrenci ve okul aile birliği olarak karşı çıkıp hukuki süreci başlatmıştır. Siz de ‘Öğrenci dava sonucunu esas okulunda beklesin’ talimatı vererek Robert Lisesi’ne destek çıktınız.

Şimdi Üsküdar Amerikan Lisesi’nin velileri olarak bütün okullara eşit durup sizin öneriniz ile Üsküdar Amerikan Lisesi’ne kaydı alınan 169’uncu öğrencinin kaydının silinip eski okula Saint Joseph’e iadesi için talimat vermenizi rica ederiz. Öğrenci esas okulunda davanın sonuçlanmasını beklemelidir. Bu öğrencinin okulumuzda bulunması onunla her gün ders yapmak zorunda olan öğrencilerimizi huzursuz etmektedir.
Bu konuda da hakkâniyetli davranıp bütün velilere ‘yanlış emsal’ yaratan Üsküdar Amerikan Lisesi’ndeki yanlışı düzeltmenizi rica ederiz.”

Haberin Devamı

Bir tarafta çocuğunu ne pahasına olursa olsun yüksek puanlı okula kaydettirmeye çalışan hırslı anneler, bir tarafta da çocuklarının adalet duygusunun zedelenmemesi için çırpınan anneler var. Bakalım Milli Eğitim Bakanlığı nasıl bir çözüm bulacak...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!