Kilis'te Suriyeli öğrencilere eğitim

Güncelleme Tarihi:

Kiliste Suriyeli öğrencilere eğitim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2015 16:31

UNICEF'in desteğiyle Suriyeli öğrenciler için kurulan Kilis’teki Geçici Eğitim Merkezi açıldı. Merkezde, 450 Suriyeli öğrenci ana dilde eğitim görecek.

Haberin Devamı

İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Sevgili, Doğan Güreş Paşa Mahallesi'ndeki merkezin açılış töreninde, yaklaşık 5 yıldır Suriye'de süren savaşta binlerce kişinin öldüğünü, milyonlarca kişinin de başta Türkiye olmak üzere komşu ülkelere sığınmak zorunda kaldığını söyledi.

Yaşanan olumsuzluklardan en fazla kadın ve çocukların zarar gördüğünü vurgulayan Sevgili, "Amacımız, öğrencilerimizin eğitimlerini kaldıkları yerden sürdürmesini sağlamak, geleceği inşa edecek yeni nesillerin yetişmesine katkı sunmak ve onların dostluk, kardeşlik bilinciyle büyümesine destek olmak" dedi. Sadece Kilis'te 20 bin Suriyeli öğrencinin eğitim gördüğünü söyleyen Sevgili, "Bu çocuklarımızın başta kitap ve kırtasiye olmak üzere her türlü ihtiyaçları, sivil toplum kuruluşlarımızın da desteğiyle bakanlığımızca karşılanıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sevgili, misafir öğrencilerin Türk okullarına alınmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü anlatarak, bu yıl okul öncesi, gelecek seneden itibaren de birinci sınıflara kayıtların başlayacağını belirtti.

Daha sonra, kurdele kesilerek merkezin açılışı gerçekleştirildi. Suriyeli öğrenciler, dersliklerde eğitime başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!