Kıbrıs’taki üniversiteye Roma’dan ödül

Güncelleme Tarihi:

Kıbrıs’taki üniversiteye Roma’dan ödül
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2013 11:33

KKTC Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi, Otherways Yönetim Kuruluşu’nun Roma’daki ödül töreniyle verdiği 2013 Kalite ve İşletme Prestiji Altın Ödülü’ne layık görüldü.

Haberin Devamı

Paris, Cenova, Brüksel, Viyana, Roma, Berlin, Dubai ve Bahreyn merkezli olarak çalışan, uluslararası kurum ve kuruluşların sürdürülebilir güvenirlik ile kalite değerlendirmelerini yapan Otherways Yönetim Kuruluşu, bu yıl birçok kişi ve kuruluşa verdiği 2013 Kalite ve İşletme Prestiji Altın Ödülü’nü alanlar arasında Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi de yer aldı. Otherways’in, her yıl Avrupa’nın çeşitli kentlerinde düzenlenen törenle verdiği ödüle ilişkin gala gecesi bu yıl Roma’daki Cavaliere Otel’de gerçekleştirildi. YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Yrd. Doç. Dr. İrfan S. Günsel ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan’ın yanı sıra törene, Türkiye’nin Vatikan Büyükelçisi Prof. Kenan Gürsoy, Roma Büyükelçiliği Müsteşarı Maslahatgüzar Erkan Aytun ve KKTC Roma Temsilcisi Növber Ferit Vechi de katıldı.
Gala öncesi basın toplantısı düzenlenirken, Büyükelçi Kenan Gürsoy burada, KKTC’nin ve YDÜ’nün ne kadar büyük başarılara imza attığını yakından bildiğini söyledi. Növber Ferit Vechi ise, uçak ambulansı dahi her türlü modern techizata sahip YDÜ’yü başarılarından ötürü kutlayarak, bu tür girişim ve başarıların, ülkesindeki birçok kurum için tekrarlanmasını temenni ettiğini söyledi. Erkan Aytun da YDÜ’nün bilimsel alandaki büyük kabiliyetini bir kez daha gösterdiğini ifade etti. Otherways’in, dünya çapında 160 ülkeden, 7 bini aşkın işadamı ve yatırımcının çalışmalarını, prestij, hizmet kalitesi, yenilikçilik, müşteri memnuniyeti, sahasında liderlik, kalitede sürdürülebilirlik gibi konularda değerlendirerek, ödüllendirdiği belirtildi.

Haberin Devamı

“Sağlık turizmini başlattık”

Yrd.Doç.Dr. İrfan S. Günsel, üniversitenin ikinci uluslararası ödülü aldığını hatırlatarak, “KKTC’nin farkındalığının artması, dünyaya sağlık dağıtan, dünyaya doktorlar mühendisler, diş hekimleri, veterinerler yetiştiren ve sağlık dağıtan bir ülke olduğunun farkındalığının önüne çıkması açısından bizim için önemli bir ödül. Biz bu ödülü gururla, tüm KKTC halkı ve Türk dünyası adına alıyoruz” diye konuştu.
YDÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nin, tüm anabilim dallarına sahip, bölgede iddialı bir hastane olduğunu vurgulayan Günsel, “Hastanemiz sadece KKTC’nin sağlık sorunlarını halletmekle kalmamış, ülkeye yeni bir sektör, ek bir katma değer katacak sağlık turizminin de başlamasını sağlamıştır. Bunun yanı sıra turist sağlığını garanti altına alabilmiş olma, ülkemizin turizm alanında da daha cesaretle tercih edilebilir bir ülke olmasını sağlamıştır” dedi. YDÜ, kalite konusunda uluslararası ödül veren en önemli özel organizasyonlardan biri olan International Arch of Europe’un Almanya’da 26’ncısı düzenlenen Avrupa Uluslararası En İyiler Töreni’nde de Altın Kalite Ödülü’ne layık görülmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!