Khan Academy Türkçe’ye mobilden ücretsiz erişim

Güncelleme Tarihi:

Khan Academy Türkçe’ye mobilden ücretsiz erişim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2016 15:57

Khan Academy Türkçe’nin ücretsiz eğitim içeriklerine Turkcell hatlı mobil cihazlardan internet data kullanım bedeli ödemeden ulaşılabilecek.

Haberin Devamı

Ücretsiz öğrenim platformu Khan Academy’nin Türkçe derslerine artık Turkcell hatlı mobil cihazlardan hiçbir ücret ödemeden ulaşılacak. Matematikten fiziğe, finanstan uzay bilimlerine kadar geniş bir kütüphaneye sahip olan Khan Academy Türkçe’nin sunduğu eğitim videoları ilkokuldan üniversiteye tüm gençlere veya kendini geliştirmek isteyen yetişkinlere; eksiklerini telafi etmek, çocuğunu ders çalıştırmak ya da sadece merak ettiği bir konuyu öğrenmek isteyen herkese ücretsiz bir eğitim kaynağı sunuyor. STFA Grubu’nun desteğiyle bir STFA Vakfı olan Bilimsel ve Teknik Yayınları Çeviri Vakfı çatısı altında 2012 yılından itibaren dünyaca ünlü eğitim platformu Khan Academy’nin ilk uluslararası iştiraki olarak faaliyet gösteren Khan Academy Türkçe, bugüne kadar 10 milyonun üzerinde ders verdi.

Haberin Devamı

Khan Academy Türkçe ve Turkcell Akademi arasında 2014 yılında başlayan işbirliği eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlamak amacıyla Türkiye’nin en yaygın mobil operatörünün ağı ile Khan Academy Türkçe içeriklerini daha fazla bireye ulaştırmayı amaçlıyordu. Halihazırda ücretsiz olan 4 bin 500’den fazla Türkçe eğitim videosuna, Turkcell hatlı mobil cihazlardan ulaşıldığında kullanıcılara mobil data kullanım ücreti yansımıyor; böylece ücretsiz olan içeriğe erişim de tamamen ücretsiz hale geliyor. Internet bağlantısına sahip cep telefonu bulunan herkes Khan Academy Türkçe’nin sunduğu geniş kütüphaneden hiçbir ücret ödemeden faydalanabiliyor.

“CEP TELEFONLARI BİRER ÖĞRENME ARACINA DÖNÜŞTÜ”

Khan Academy Türkçe Direktörü Alp Köksal; “Eğitimde dijital dönüşümün her geçen gün hız kazandığı, cep telefonlarının birer öğrenme aracına dönüştüğü günümüzde, dünyanın en büyük ücretsiz öğrenim platformu Khan Academy derslerine Türkçe konuşan herkesin kolayca ulaşabilmesi bizim esas amaçlarımızdan biri. Bu anlamda, Turkcell tarafından sağlanan internet erişiminin de artık ücretsiz olmasının eğitimde fırsat eşitliği adına önemli bir adım olduğuna inanıyorum.” dedi.
Turkcell Akademi Grup Başkanı Banu İşçi Sezen ise yeni işbirliğinin eğitimde fırsat eşitliğinde oyunun kurallarını değiştirdiğini vurgulayarak, “Khan Academy Türkçe ile yaptığımız bu son işbirliği sayesinde öğrencilerin kendisini geliştirmesine katkıda bulunmakla beraber öğretmenlerin de kendi müfredatlarını zenginleştirmesi için olanak sağlıyoruz. Ayrıca velilerin de çocuklarının ödevlerine yardımcı olabilecekleri bir öğrenme platformuna imkân veriyoruz. Tüm bu içeriği ücretsiz sunduğumuz gibi Turkcell müşterilerinin data kullanımından da herhangi bir ücret talep etmiyor, eğitimde fırsat eşitliğine büyük katkı sağlıyoruz. 800 milyondan fazla ders ile dünyanın en büyük ücretsiz öğrenim platformu olarak tanınan Khan Academy’nin sadık bir kullanıcısı olarak tüm müşterilerimizi bu zengin içerikten yararlanmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!